Simon Bosch Simon Bosch
24/11/2022 20:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/11/2022 20:30

10.000 bitcoins van Mt. Gox-hack plotseling in beweging

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Analyse: Bitcoin breekt naar beneden uit, hoe ver zakt de koers?

Foto: DUSAN ZIDAR/Shutterstock

Dacht je dat de val van FTX al een enorm probleem was? Dan heb je nog niet gehoord van de problemen bij Mt. Gox in 2014. Dit platform ging failliet door een gigantische hack, en nog steeds is deze nog niet helemaal opgelost. Ondertussen worden de zeven jaar oude gestolen bitcoins (BTC) verplaatst.

Nederlandse Bitcoin familie gaat wederom viraal na stijgende koers
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Gehackte bitcoins van Mt. Gox verplaatst

Dat blijkt uit on-chain data, gespot door CryptoQuant. Op Twitter schrijft CryptoQuant-CEO Ki Young Ju dat een zeven jaar oud wallet-adres dat betrokken was bij de Mt. Gox-hack 10.000 BTC heeft verstuurd naar een ander adres. Hij is er zeker van dat het afkomstig is van de criminelen, want 65 BTC is verstuurd naar de cryptobeurs HitBTC.

Dat geeft aan dat het niet een overheid of Mt. Gox zelf is die de tokens verkoopt vanwege juridische redenen. Mt. Gox heeft na het faillissement een team ingehuurd dat getroffen klanten terug gaat betalen, maar dit duurt al erg lang. Volgens de planning krijgen investeerders en klanten begin 2023 een deel van hun geld terug. Toch hebben de hackers blijkbaar nog steeds een deel van de gestolen bitcoins in handen.

Hij vroeg ook aan HitBTC of ze het adres kunnen blokkeren. Als de eigenaar of eigenaren zich niet identificeert of identificeren, dan zal het immers gaan om criminelen. In theorie dus een mooie kans om ze op heterdaad te betrappen en te berechten, maar sommige volgers van de CryptoQuant-topman zijn bang dat HitBTC niet gaat reageren.

Advertentie

Oude bitcoins naar exchange niet positief

Positief is het niet dat de bitcoins plotseling naar het handelsplatform worden verstuurd. Ki Young Ju benadrukte in augustus dat er verschillende redenen zijn voor deze vroege investeerders om hun coins te versturen, maar meestal is het niet positief. Het zijn ofwel ‘visionairs’ die hun tokens kochten vanuit een filosofie, miners of criminelen.

De tokens zijn gemined in een ‘wetteloos tijdperk’, en ze maken vaak geen gebruik van gereguleerde custodians omdat ze hun privacy willen behouden. Als ze verkopen, dan doen ze dat volgens de topman vaak in tienduizenden kleinere transacties, waar soms geen identificatie voor verplicht is. Dat zijn aanwijzingen dat je misschien met een crimineel uit het vroege tijdperk te maken hebt.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie