Kevin Schijven Kevin Schijven
25/02/2022 06:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/02/2022 06:21

Oudste bank VS, BNY Mellon, gaat crypto transacties monitoren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Oudste bank VS, BNY Mellon, gaat crypto transacties monitoren

Foto: OleksandrShnuryk / Shutterstock.com

The Bank of New York Mellon (BNY Mellon) heeft een samenwerkingsverband gesloten met Chainalysis. Dat kondigen de twee organisaties op 23 februari aan middels een persbericht

BNY Mellon is de oudste bank van de Verenigde Staten en de grootste custodian, oftewel bewaringsdienst, ter wereld. De bank beheert maar liefst $2,4 biljoen aan activa en heeft zelfs meer dan $46 biljoen aan activa in bewaring.

Chainalysis is een groot blockchain analyseplatform en gaat BNY Mellon helpen bij het monitoren en analyseren van cryptocurrency transacties. De enorme bank zal hierbij gebruik maken van een aantal software compliance tools van Chainalysis: Know Your Transaction (KYT), Reactor, en Kryptos.

KYT monitort crypto-transacties in real-time om verdachte activiteiten op te vangen. Reactor is een hulpmiddel voor diepgaander onderzoek naar verdachte activiteiten. Kryptos biedt inzicht in verschillende data als transactievolumes, tegenpartijen en benchmarking.

“Chainalysis heeft altijd geloofd dat financiële instellingen cruciaal zijn voor de algehele groei en het succes van de cryptocurrency-industrie. BNY Mellon is het beste van twee werelden: het heeft de reputatie als een van de meest betrouwbare banken ter wereld te zijn en bevordert tegelijkertijd een innovatieve en vooruitstrevende cultuur. We zijn trots om met hen samen te werken bij de lancering van hun bedrijf voor digitale activa.”

Aldus Jonathan Levin, medeoprichter van Chainalysis. BNY Mellon kondigde vorig jaar een nieuw platform aan gericht op crypto-diensten. Deze samenwerking sluit hierop aan.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Eerder Chainalysis onderzoek omtrent Rusland

Met de huidige situatie in Oekraïne, is het wellicht op zijn plaats om een recent onderzoek van Chainalysis aan te kaarten. Daaruit bleek dat Rusland verantwoordelijk is voor een “onevenredig” aandeel in criminaliteit met crypto. Bijna driekwart van alle omzet afkomstig uit zogenaamde ransomware attacks, oftewel aanvallen met gijzelsoftware, ging naar adressen die “hoogstwaarschijnlijk” zijn verbonden zijn met Rusland.

Desondanks meldde Chainalysis in een eerder onderzoek dat nog maar 0,15% van alle transacties in crypto verbonden was aan criminaliteit, een verlaging van 75% ten opzichte van 2020. “Misdaad wordt een steeds kleiner onderdeel van het cryptocurrency-ecosysteem,” aldus Chainalysis. Toch ontvangt het bedrijf steeds vaker kritiek dat het de privacy in de sector verpest.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie