Roy van Krieken Roy van Krieken
17/06/2021 14:08 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/11/2023 10:28

Paniek in de markt neemt af, dit is hét moment om bitcoin (BTC) te kopen, zegt Pantera CEO

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Paniek in de markt neemt af, dit is hét moment om te kopen, zegt Pantera CEO

De CEO van Pantera Capital, Dan Morehead, heeft onlangs laten weten dat hij er van overtuigd is dat we voorbij de fase van totale paniek in de crypto markten zijn. Volgens hem is dit hét moment om bitcoin (BTC) in te slaan. Pantera Capital is een Amerikaans hedge fund met een focus op cryptocurrencies.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

3 redenen voor de crash van de bitcoin koers

Volgens Dan Morehead zijn er drie redenen aan te wijzen voor de sterke correctie van de koers van bitcoin en daaropvolgend vrijwel de hele crypto markt. 

De eerste reden is volgens Morehead de onrust en onzekerheid in China omtrent crypto. De laatste periode kwam er met enige regelmaat nieuws vanuit China dat er plannen bestonden om crypto mining en crypto is het algemeen te verbieden. 

Morehead stelt echter dat dit helemaal geen nieuwe ontwikkeling is. Al jaren komt China telkens in het nieuws door eventuele problematische regulatie en beperkingen als het op crypto aankomt. Morehead kon zo al acht momenten opnoemen waar China de afgelopen jaren mee in het nieuws kwam. 

De tweede reden van de daling van de bitcoin koers was volgens Morehead ‘Tax Day’ in de Verenigde Staten. Dit is de dag waarop mensen hun belastingaangifte doen in het land. Volgens hem komt dit omdat mensen in de Verenigde Staten vlak voor ‘Tax Day’ hun activa opnemen om zo een meer voordelige belastingaanslag in te dienen bij de overheid.

De derde reden noemt Morehead, niet geheel onverwachts, Elon Musk en zijn uitspraken over het energieverbruik van bitcoin. Musk liet vorige maand weten dat Tesla niet langer bitcoins zou accepteren als betaalmiddel. De reden hiervoor zou het problematisch grote energieverbruik van bitcoin mining zijn.  

Advertentie

‘Buy the dip’

Het beste moment om te kopen is volgens Morehead nu. Hij stelt dat de paniek dat heerste in de markt is gaan liggen. Het sentiment is aan het omdraaien.

Daarnaast is volgens hem de beste tijd om te kopen als de koers ver onder de grotere trend ligt. Op Twitter deelt hij een ‘trend deviation chart’ waarop goed te zien is wat hij hiermee bedoelt.

Volgens deze grafiek is bitcoin slechts 20% van de tijd dusdanig ‘goedkoop’ als dat het nu is. De conclusie van Morehead is dan ook duidelijk: ‘Buy the dip’. Uiteraard dient iedereen zelf onderzoek te doen. Dit is dan ook geen financieel advies.

Whales zijn in ieder geval flink aan het inslaan. De afgelopen 90 dagen heeft deze groep investeerders voor maar liefst $3,67 miljard aan bitcoin gekocht.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie