Roy van Krieken Roy van Krieken
24/12/2021 13:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/12/2021 13:22

President El Salvador: “Het is game-over voor fiat valuta”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
President El Salvador Het is game-over voor fiat valuta

Foto door Ink Drop/Shutterstock.com

De president van het Midden-Amerikaanse land El Salvador, Nayib Bukele, staat inmiddels binnen de crypto gemeenschap en daarbuiten bekend als een enorme bitcoin (BTC) bull. Hij leidt zijn land op een koers van vergaande bitcoin adoptie en de ambities zijn groot. Bukele laat zich niet van de wijs brengen door heftige kritiek op zijn plannen en blijft overtuigd van de enorme potentie van bitcoin en de wereld van crypto.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin adoptie

El Salvador staat al maanden aan de frontlinie van mainstream bitcoin adoptie. De overheid aldaar koopt haast elke week een nieuwe lading aan bitcoin voor in de schatkist van de staat. Deze agressieve adoptie valt echter in het verkeerde keelgat van veel critici.

Deze critici vinden de houding van El Salvador en president Bukele onverantwoordelijk. Zelfs het IMF haalt geregeld uit naar het pro-bitcoin standpunt van het land. Internationale organisaties zoals het IMF stellen dat het ‘Bitcoin experiment’ enorme negatieve gevolgen kan hebben voor de economie van het land.

Nayib Bukele

Bukele verwerpt deze kritiek. Hij trekt zich hier werkelijk niets van aan en dit liet hij onlangs op Twitter nogmaals weten. Volgens hem transformeert het zogeheten Bitcoin experiment de economie van El Salvador juist op een positieve manier.

 

Daarnaast stelt Bukele dat de bitcoin adoptie in het land veel teweeg kan brengen in de rest van de wereld. Volgens Bukele kan El Salvador op den duur, wanneer de waarde van fiat valuta teniet wordt gedaan door de dominantie van bitcoin, gezien worden als ‘de vonk die de revolutie van start heeft laten gaan’.

Ondertussen heeft El Salvador al significante winsten geboekt op hun bitcoin investeringen. Met deze winst worden onder meer scholen gebouwd en in oktober maakte Bukele bekend dat er zelfs een nieuwe moderne dierenkliniek gebouwd zal worden in de hoofdstad.

Het grootste plan van Bukele is uiteraard de Bitcoin stad die hij wil realiseren. Deze stad zal volledig in het teken staan van bitcoin en cryptocurrencies. Het zal zelfs gebouwd worden als een cirkel met een enorm Bitcoin logo in het centrum. 

© Coverimage door Shutterstock

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie