Simon Bosch Simon Bosch
19/07/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/07/2023 12:00

Presidentskandidaat belooft Bitcoin te koppelen aan de dollar

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Presidentskandidaat belooft Bitcoin te koppelen aan de dollar

Foto: Renato Murolo 68/Shutterstock

In de Verenigde Staten staan de verkiezingen voor het presidentschap weer voor de deur. De VS hebben het echter niet makkelijk op het moment met onder andere de hoge inflatie en de torenhoge rentes. Presidentskandidaat Robert F. Kennedy Junior hoopt zielen te winnen door te beloven dat bitcoin (BTC) de waarde van de dollar zal beschermen.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

RFK Jr. wil bitcoin standaard

In een toespraak tijdens een conferentie verklaart Kennedy Jr. dat hij bitcoin wil koppelen aan de Amerikaanse dollar. Hij verwijst naar zijn oom, John F. Kennedy, die volgens hem eveneens het belang van ‘harde valuta’ begreep. Een harde valuta houdt in dat de waarde ondersteund wordt door een onderliggende activa.

Waar in het verleden met name goud gebruikt werd om de dollar te ondersteunen, stelt RFK Jr. voor om ook bitcoin te gebruiken als onderpand voor de dollar. Hij wil een mandje van onderliggende activa voor de dollar: Mijn plan is om heel klein te beginnen, zoals 1% van alle uitgegeven (kortlopende) staatsobligaties dekken met harde valuta – met goud, zilver, platina of bitcoin,” aldus de politicus.

Dat zou investeerders en ondernemers stimuleren om in de VS operationeel te blijven, in plaats van dat ze vanuit crypto-vriendelijke rechtsgebieden zoals Singapore of Zwitserland hun werk doen. Ook wil hij dat investeerders in bitcoin geen belasting hoeven te betalen op hun gemaakte winst.

Advertentie

Verschillende pro-bitcoin politici in VS

Kennedy is al langer pro-bitcoin. Als presidentskandidaat moet hij opgeven wat hij aan vermogen bezit. Via die weg bleek dat hij meer dan 100.000 dollar in BTC heeft gestopt. Ook accepteert de organisatie van zijn verkiezingscampagne bitcoin als donatie.

Hij is bovendien niet de enige invloedrijke politicus die wel brood ziet in de cryptocurrency. De Republikeinse presidentskandidaat Ron DeSantis zit ook in kamp bitcoin. Hij denkt dat een tweede Biden-presidentsschap het einde van de crypto kan betekenen. Biden heeft het volgens hem zelfs gemunt op bitcoin.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie