Kevin Schijven Kevin Schijven
12/09/2020 18:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/09/2020 18:23

'Scepticisme traditionele financiële wereld omtrent bitcoin (BTC) zal positief uitpakken'

Mike Alfred, CEO van Digital Assets Data, zegt dat de traditionele wereld van financiën vooralsnog erg terughoudend is over bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies.

Velen in de traditionele markten voor financiële dienstverlening en vermogensbeheer blijven zeer sceptisch over Bitcoin en het ecosysteem.

Aldus Mike Alfred in een kort interview met Cointelegraph. Toch zegt Alfred dat deze houding wellicht bitcoin ten goede kan komen en naar meer adoptie en hogere prijzen kan leiden:

Vanuit een tegendraads standpunt denk ik dat dit scepticisme en ongeloof zal dienen als brandstof voor de adoptie van Bitcoin en prijsstijgingen in de toekomst. Terwijl deze traditionele mensen capituleren, zullen ze door hun klanten en partners worden gedwongen om tegen aanzienlijk hogere prijzen mee te doen.

Alfred noemt ter voorbeeld op dat iemand op zijn LinkedIn pagina onlangs uithaalde naar de grote vermogensbeheerder Fidelity Investments met de opmerking “Abby’s dwaasheid.” Hiermee wordt verwezen naar Abby Johnson, CEO van Fidelity, en de recente aanvraag bij de Securities and Exchange Commission (SEC) voor een nieuw bitcoin fonds genaamd de ‘Wise Origin Bitcoin Index Fund.’
Alfred meldde in juli dat hij samen met zijn broer de “Bloomberg van Bitcoin” gaat bouwen. In mei zei Alfred dat bitcoin uiteindelijk goud zal vervangen. Ook Fidelity noemde onlangs bitcoin een “ambiteus oppotmiddel” en een “verzekeringspolis.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie