Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Bitcoin (BTC) zal goud vervangen, zegt CEO analysebedrijf

Bitcoin (BTC) ontstond ooit als een nieuwe elektronisch betaalmiddel. De afgelopen jaren fungeert de grootste cryptocurrency op de markt echter meer als een oppotmiddel en wordt daarom vaak vergeleken met de goudmarkt. Bitcoin wordt dan ook regelmatig het “digitale goud” genoemd.

Mike Alfred, CEO van Digital Assets Data, een analysebedrijf, meldt op 27 mei in een interview met Cointelegraph dat bitcoin uiteindelijk goud zal vervangen:

Ik zie dat bitcoin goud vervangt als de hardste valuta voor spaarders met een lange termijnblik. Jongeren zijn veel meer geïnteresseerd in bitcoin in een wereld waarin de economie steeds meer online en virtueel wordt.

- Advertentie -

Aldus Alfred. De CEO meldt dat deze trend vooral opvalt in landen die in een economische crisis zitten. Landen als Venezuela en Iran, die kampen met zware inflatie, zien een groeiende vraag naar bitcoin. Ook in Afrika neemt de vraag sterk toe. Alfred voegt hieraan het volgende toe:

De meest overtuigende use-cases zijn te zien de in opkomende markten waar monetaire instabiliteit en inflatie het extreem riskant maken om in de lokale valuta te investeren.

Volgens Alfred zal bitcoin steeds meer geaccepteerd worden en uiteindelijk onderdeel uitmaken van de wereldeconomie.

Naarmate Bitcoin meer geaccepteerd wordt, zal het meer gebruikt worden bij financiële transacties en geaccepteerd worden door een toenemend aantal belastingdiensten. Uiteindelijk zou Bitcoin volledig verweven kunnen raken met het weefsel van de wereldeconomie.

Ook de vraag naar bitcoin op Wall Street begint eindelijk toe te nemen. Onlangs kwam naar buiten dat Grayscale Investments massaal bitcoin aan het inkopen is. De trustfonds kocht meer dan 150% van alle geminede BTC op sinds de halving.

Niet iedereen is het eens zijn met Alfred. Peter Schiff, een bekende bitcoin criticus, denkt dat het tegenovergestelde zal gebeurden. Hij zei vorige maand dat goud juist zal stijgen in waarde terwijl bitcoin gaat crashen.

Mike McGlone, een analist bij Bloomberg, meldde onlangs dat beide goud als bitcoin de assets zijn die dit jaar het best zullen doen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.201,80 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.201,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...