Roy van Krieken Roy van Krieken
03/11/2022 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/11/2022 18:30

Stablecoin-inflows op exchanges bereikt record, mogelijk goed voor BTC

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Stablecoin-inflows op exchanges bereikt record, mogelijk goed voor BTC

Foto: korkeng/Shutterstock

De koers van bitcoin (BTC) staat ten opzichte van een jaar geleden met zo’n 70% onder water en we hebben al maanden geen serieuze opwaartse beweging meer gezien. Op dit moment zien we echter ook dat de hoeveelheid stablecoins die naar exchanges wordt gestuurd een recordhoogte heeft bereikt. Historisch gezien luidde dit vaak een rally in.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Stablecoin-inflow stijgt

Volgens data-analyses bureau CryptoQuant is duidelijk te zien dat er vandaag de dag extreem veel stablecoins richting exchanges vloeien. Deze inflow is nu hoger dan ooit eerder in de geschiedenis van de crypto markt.

Uiteraard kijken analisten naar allerlei indicatoren die een mogelijke grote koersbeweging kunnen inluiden. De stablecoin-flow is een van die indicatoren en de gigantische stablecoin-inflow op dit moment wordt als een duidelijk bullish signaal gezien. 

Dat komt omdat uit het verleden blijkt dat wanneer stablecoins weer op exchanges zoals Binance terecht komen in plaats van in handen van investeerders, mogelijk grote partijen zich opmaken om te kopen. Dit zou dus kunnen betekenen dat zogeheten whales al klaar zitten op het moment dat zij geloven dat de bodem is bereikt.

Bitcoin rally

Eerder al was in het bitcoin nieuws te lezen dat de CEO van CryptoQuant, Ki Young, nauwlettend de stablecoin-flow in de gaten blijft houden. Hij stelde aan het begin van oktober namelijk dat hij een behoorlijke rally voor bitcoin verwacht indien stablecoins in grote getallen richting de exchanges stromen. Vooral USDC is voor Young een stablecoin om in de gaten te houden. Het is vooral deze stablecoin die door instituties wordt gebruikt, aldus de CryptoQuant CEO.

Toch is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. De instroom van stablecoins kan namelijk op de korte termijn ook voor hoge volatiliteit van de koers zorgen, en niet enkel naar de bovenzijde. Hier lijkt voorlopig echter nog geen sprake van te zijn. Al enkele weken is de volatiliteit van de BTC koers juist historisch laag.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie