Roy van Krieken Roy van Krieken
11/07/2022 17:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/07/2022 17:11

Steeds meer cryptobeheerders in Nederland, ondanks crash

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Steeds meer cryptobeheerders in Nederland, ondanks crash

Foto: Dennis van de Water/Shutterstock

De koers van de koning der cryptocurrencies bitcoin (BTC) is de afgelopen paar maanden behoorlijk onderuit gegaan. Op het moment van schrijven wordt bitcoin verhandeld tegen een prijs van slechts $20.500. Dat wil echter niet zeggen dat de vraag naar cryptocurrencies opgedroogd is. Volgens de Volkskrant is het aantal cryptobeheerders in Nederland alleen maar verder aan het stijgen.

Crypto Ontbijt: iPhone-lek ontdekt, ‘cryptowallets niet veilig’ en meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto blijft populair in Nederland

Crypto platformen zijn klaarblijkelijk niet erg onder de indruk van de zware crypto crash. Sterker nog, het aantal aanbieders van crypto diensten blijft in Nederland alsmaar groeien. Aan het begin van dit jaar waren er 27 bedrijven met een aanmelding bij De Nederlandsche Bank. Op dit moment zijn dat er al 31. Ondanks de treurige stand van de koersen blijft de industrie in Nederland dus groeien.

Daarnaast zijn er hoogstwaarschijnlijk nog een heleboel crypto bedrijven actief in Nederland die nog niet geregistreerd staan bij DNB. Vorige maand maakte de centrale bank nog bekend dat zij jacht gingen maken op dergelijke bedrijven zonder registratie in Nederland. Zelfs grote exchanges zoals Kraken, Coinbase en Binance opereren in Nederland zonder registratie bij DNB.

Aan het feit dat er toch steeds meer crypto bedrijven zijn die zich registreren in Nederland, kunnen we afleiden dat het vertrouwen in de crypto industrie hoog blijft. Wellicht dat menig crypto investeerder inmiddels met de handen in het haar zit, maar de aanbieders van crypto diensten zien duidelijk geen reden tot paniek.

Crypto verliezen zijn groot

Dat veel investeerders wel grote verliezen hebben geleden is een feit. Dat blijkt ook uit een recent onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in Nederland. Vooral jongeren hebben de laatste tijd behoorlijke verliezen geleden. Dit heeft alles te maken met het feit dat jongeren eerder investeren in cryptocurrencies dan de oudere generaties.

16% van alle Nederlanders tussen de 18 en 34 jaar oud heeft geïnvesteerd in cryptovaluta. Ter vergelijking heeft slechts 3% van de 55-plussers in cryptocurrencies geinvesteerd. Dat is een behoorlijk verschil. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie