Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
07/04/2020 11:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/04/2020 11:14

Tim Draper: Economische maatregelen coronavirus helpen bij adoptie bitcoin (BTC)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Tim Draper Economische maatregelen helpen bij adoptie bitcoin (BTC)

Tim Draper, een welbekend ondernemer, kapitalist en miljardair ging tijdens een recent interview in op de situatie omtrent COVID-19. Volgens hem gaan de huidige maatregelen die de overheid neemt om de klap die de economie gekregen heeft door het Coronavirus, ervoor zorgen dat mensen sneller naar een alternatief zoals bitcoin (BTC) gaan kijken. Volgens hem zijn de huidige limitaties die het monetaire systeem biedt niet logisch en relevant en zal dit het gebruik van cryptocurrencies, die grenzeloos zijn, ten goede komen. 
De investeerder kwam onder vuur te liggen door een tweet die hij recent plaatste. Hij zou gezegd hebben dan het virus tot minder doden zal leiden dan de val van de wereldwijde economie. Hij was niet de enige die er zo over dacht. Roger Ver, ook wel bekend als ‘Bitcoin Jesus’ sloot zich aan bij de mening door aan te geven dat hij niet wakker ligt van de stijgende lijn met besmettingen. 
Draper benadrukte zijn laatste tweet door te zeggen dat hij de maatregelen van overheden overdreven vindt en dat ze doorslaan. Vandaag de dag zitten er meer dan 4 miljard mensen in quarantaine of lockdown om verdere verspreiding te voorkomen. 
Eerder deze maand deed de U.S Federal Reserve een voorstel om meer fondsen beschikbaar te stellen om de economie te herstellen. Volgens Tim Draper komt dit er op neer dat er oneindig geld bijgedrukt gaat worden om zo het monetaire systeem overeind te houden. Hij zei het volgende:

De overheid gaat geld bijdrukken om de economie overeind te houden. Met het gevolg dat het geld alsmaar minder, en minder waard wordt.

Volgens Draper heeft dit als gevolg dat mensen op zoek gaan naar een alternatief zoals bitcoin om het vertrouwen in dollars verloren gaat. Eerder gaf hij al aan dat cryptocurrencies de oplossing gaan bieden voor de wereldeconomie na de pandemie.
De bulls houden stand, de koers van bitcoin maakt hogere lows, maar de kracht neemt af. Het is allemaal zeer afhankelijk van de actie die we gaan zien in de $7.000 en de volgende weerstand rond de $7.600-7.800. Wat gaat onze analist David doen? Hij legt het je uit in zijn technische analyse van deze week!
De koers van bitcoin lijkt volgens Michiel dan eindelijk die volgende move te maken! Bekijk de zijn koersupdate van vanochtend om te zien naar welke niveaus hij kijkt!

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie