Kevin Schijven Kevin Schijven
17/03/2020 10:43 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/03/2020 10:43

Tim Draper zegt dat bitcoin (BTC) ons zal redden na coronavirus, niet banken of overheden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Tim Draper zegt dat bitcoin (BTC) ons zal redden na coronavirus, niet banken of overheden

Tim Draper, miljardair en risicokapitaalinvesteerder, zegt dat het bitcoin (BTC) zal zijn die de economie zal redden na de crisis omtrent het coronavirus (Covid-19) en niet banken of overheden.


De koers van bitcoin ontving enkele flinke klappen de afgelopen dagen, maar lijkt zich vandaag enigszins te stabiliseren. Gisteren dipte de koers weer even naar $4.500 en de verwachting was dat een verdere daling er dik inzit. In plaats daarvan heeft de koers een kleine bounce omhoog gemaakt vandaag en hangt de prijs weer rond het ondersteuningszone van $5.200-$5.300.
Draper meldt in de nieuwste aflevering van de ‘415 stories’ podcast dat hij verwacht dat bitcoin, samen met de onderliggende blockchain-technologie en andere opkomende technologieën als kunstmatige intelligentie (AI), grote veranderingen gaat brengen in meerdere industrieën.

Nu heb je decentralisatie en dat verandert de aard van valuta met bitcoin, maar het loopt ook samen met een andere technologie die ook een grote impact zal hebben: namelijk kunstmatige intelligentie.

Die technologieën hebben nu het vermogen om de grootste industrieën ter wereld te transformeren. Het is niet alleen valuta. Het is bankieren en financiën, verzekeringen, onroerend goed, gezondheidszorg, overheid. Al die industrieën, allemaal in de biljoenen dollars, ze zijn enorm waardevol en kunnen worden getransformeerd door deze nieuwe technologieën.

Om een concreet voorbeeld te geven, zegt Draper dat hij een “zeer efficiënte en effectieve verzekeringsmaatschappij” kan bouwen door gebruik te maken van Bitcoin, AI en blockchain:

Ik zou bijvoorbeeld een verzekeringsmaatschappij kunnen starten met een actuaris, AI om fraude te onderzoeken, een smart contract met bitcoin en vervolgens het allemaal op de blockchain zetten.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Quarantaine

Op 14 maart kwam Draper onder vuur te liggen. Hij meldde op Twitter dat de angst omtrent de uitbraak van het coronavirus erger is dan het virus zelf:

De angst is veel erger dan het virus. De regeringen hebben het mis. Blijf open voor zaken. Zo niet, dan zullen er zoveel meer mensen sterven aan een neerstortende economie dan aan dit virus.

Dat viel bij iedereen in de goede smaak. Het is wellicht wat kortzichtig van Draper aangezien zoals Bruce Fenton, CEO van Chainstone Labs, zegt, is de klap op de economie wellicht nóg groter als we nu niet in quarantaine zouden gaan:

Nee Tim. De wetenschap staat hier niet aan jouw kant. Ik deel graag gegevens met u en ik zou u aanmoedigen om dit bericht te verwijderen. We moeten nu zelf in quarantaine gaan, anders zullen de economische gevolgen veel erger zijn.

Op 17 maart verontschuldige Draper zich voor zijn opmerking:

Blijkbaar was de timing van mijn vorige post niet goed. Mijn verontschuldigingen. Ik geloof echt dat deze lockdown van 2 weken een goed idee is om de viruscurve af te vlakken. Laten we daarna allemaal weer aan het werk gaan om de economie weer op de rails te krijgen.

Aldus Draper, die lijkt te denken dat het over twee weken allemaal weer voorbij gewaaid is. Draper is bekend in de crypto-wereld omdat hij in een veiling in 2014 een enorme hoeveelheid bitcoin had gekocht. Onlangs vertelde hij dat hij uit de traditionele aandelenmarkt is gestapt en zich nu compleet op bitcoin richt. Tevens herhaalde hij zijn voorspelling van $250.000 voor bitcoin tegen 2022 of 2023.

In zijn meest recente column legt David aan de hand van grafieken de situatie uit en bespreekt hij wanneer hij een koper wordt. Mis ‘m niet!

Er is ook weer een korte update van onze analist Michiel! Wees alsjeblieft voorzichtig op dit moment. Alle markten blijven doorrazen naar beneden en het moment van knife catching is aangebroken. Je kan geluk hebben, maar voor hetzelfde geld sta je met een paar dagen -30%.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie