Kevin Schijven Kevin Schijven
03/09/2021 12:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/09/2021 12:22

Twitter gaat naast bitcoin (BTC) donaties wellicht ook ethereum (ETH) toevoegen en crypto adressen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Twitter gaat naast bitcoin (BTC) donaties wellicht ook ethereum (ETH) toevoegen en crypto adressen

Foto: rafapress/Shutterstock

Eerder deze week was op Crypto Insiders te lezen dat Twitter wellicht bitcoin (BTC) gaat toevoegen aan de zogenaamde “Tip Jar” functie van het sociale mediaplatform. Met deze fooienpot kun je dus wellicht binnenkort BTC aan andere Twitteraars doneren.

Nu lijkt Twitter ook van plan te zijn om nog een crypto functionaliteit toe te voegen op het platform. Het zou dan gaan om de mogelijkheid om bitcoin-, maar ook ethereum (ETH), adressen toe te voegen aan Twitter gebruikersprofielen.

Alessandro Paluzzi deelde afgelopen week een screenshot die het nieuws over de bitcoin donaties leek te bevestigen. De mobiele telefoon ontwikkelaar en zelfverklaarde uitlekker deelde gisteren weer een nieuwe screenshot die de toevoeging van ethereum en adressen op profielen lijkt te bevestigen:

Er wordt overigens weel zeer sceptisch gereageerd op de screenshots van Paluzzi, meerdere gebruikers noemen het nep. Het nieuws is op dit moment ook nog niet door Twitter bevestigd. Desondanks heeft Kayvon Beykpour, productiehoofd van Twitter, inmiddels gereageerd op het oorspronkelijke bericht van Paluzzi met een bliksem emoji met “binnenkort” ernaast:

Om bitcoin donaties te ontvangen, lijkt het erop dat een account bij Strike, een Lightning Network app, nodig is. Volgens Paluzzi hoeven gebruikers echter geen Strike-account te koppelen om hun Bitcoin-adres en/of Ethereum-adres aan hun profiel toe te voegen.

De toevoeging van ethereum, als dit klopt, is enigszins onverwachts. Tot nu toe had Twitter CEO Jack Dorsey over het algemeen weinig oog voor andere cryptocurrencies buiten bitcoin. Vorige week kondigde Dorsey nog aan dat hij met betalingsbedrijf Square decentralized finance (DeFi) diensten wil bouwen op het Bitcoin-netwerk, waaronder een decentrale cryptocurrency-exchange, of DEX.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Advertentie