Kevin Schijven Kevin Schijven
03/09/2021 12:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/09/2021 12:22

Twitter gaat naast bitcoin (BTC) donaties wellicht ook ethereum (ETH) toevoegen en crypto adressen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Twitter gaat naast bitcoin (BTC) donaties wellicht ook ethereum (ETH) toevoegen en crypto adressen

Foto: rafapress/Shutterstock

Eerder deze week was op Crypto Insiders te lezen dat Twitter wellicht bitcoin (BTC) gaat toevoegen aan de zogenaamde “Tip Jar” functie van het sociale mediaplatform. Met deze fooienpot kun je dus wellicht binnenkort BTC aan andere Twitteraars doneren.

Nu lijkt Twitter ook van plan te zijn om nog een crypto functionaliteit toe te voegen op het platform. Het zou dan gaan om de mogelijkheid om bitcoin-, maar ook ethereum (ETH), adressen toe te voegen aan Twitter gebruikersprofielen.

Alessandro Paluzzi deelde afgelopen week een screenshot die het nieuws over de bitcoin donaties leek te bevestigen. De mobiele telefoon ontwikkelaar en zelfverklaarde uitlekker deelde gisteren weer een nieuwe screenshot die de toevoeging van ethereum en adressen op profielen lijkt te bevestigen:

Er wordt overigens weel zeer sceptisch gereageerd op de screenshots van Paluzzi, meerdere gebruikers noemen het nep. Het nieuws is op dit moment ook nog niet door Twitter bevestigd. Desondanks heeft Kayvon Beykpour, productiehoofd van Twitter, inmiddels gereageerd op het oorspronkelijke bericht van Paluzzi met een bliksem emoji met “binnenkort” ernaast:

Om bitcoin donaties te ontvangen, lijkt het erop dat een account bij Strike, een Lightning Network app, nodig is. Volgens Paluzzi hoeven gebruikers echter geen Strike-account te koppelen om hun Bitcoin-adres en/of Ethereum-adres aan hun profiel toe te voegen.

De toevoeging van ethereum, als dit klopt, is enigszins onverwachts. Tot nu toe had Twitter CEO Jack Dorsey over het algemeen weinig oog voor andere cryptocurrencies buiten bitcoin. Vorige week kondigde Dorsey nog aan dat hij met betalingsbedrijf Square decentralized finance (DeFi) diensten wil bouwen op het Bitcoin-netwerk, waaronder een decentrale cryptocurrency-exchange, of DEX.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie