Roy van Krieken Roy van Krieken
16/11/2021 16:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/11/2021 16:15

Twitter zal voorlopig niet in bitcoin (BTC) investeren, zo stelt CFO Ned Segal

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Twitter zal voorlopig niet in bitcoin (BTC) investeren, zo stelt CFO Ned Segal

Foto: rafapress/Shutterstock

Twitter staat al langere tijd bekend als een bedrijf dat niet vies is van de wereld van cryptocurrencies. Een paar dagen geleden werd nog bekend dat het social media bedrijf een “crypto team” op ging zetten om zo op de opkomst van blockchain technologie in te spelen. Echter, op een directe crypto investering van Twitter hoeven we voorlopig niet te wachten. Volgens de CFO van het bedrijf zou dat geen verstandige keuze zijn.

Bitcoin transactiekosten halen Ethereum in, redding voor miners?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Ned Segal

Ned Segal is de Chief Financial Officer (CFO) van Twitter en hij gaf onlangs in een interview met de Wall Street Journal aan dat Twitter in de nabije toekomst geen bitcoin (BTC) of andere cryptocurrencies op de balans zou gaan nemen.

Volgens hem heeft dit alles te maken met de hoge volatiliteit van de crypto markten. Om die reden is het risico van een eventuele crypto investering voor Twitter simpelweg te groot. Daarnaast zou het investeringsbeleid van Twitter volledig op de schop genomen moeten worden.

Segal geeft aan dat Twitter op dit moment liever stabiele activa op de balans heeft die niet onderhevig zijn aan explosieve koersbewegingen, zoals cryptocurrencies dat vaak natuurlijk wel zijn.

In 2017 liet Segal nog weten dat zij serieus onderzochten of een mogelijke crypto investering in de toekomst van de grond zou kunnen komen. Helaas lijkt het er nu op dat Twitter niet overtuigd is geraakt van een dergelijke optie.

Advertentie

Jack Dorsey

De CEO van Twitter, Jack Dorsey, staat wel bekend als een enorme crypto bull. Hij lijkt hiermee haaks te zijn op de positie van zijn CFO. Dorsey spreekt zich al jaren enorm positief uit over bitcoin en andere cryptocurrencies.

Dorsey gaf zelfs aan de bitcoin misschien wel het belangrijkste project is waar hij ooit aan zal kunnen bijgedragen. Hij zou zelfs overwegen om Twitter te verlaten en zich te focussen op bitcoin als die kans zich voordeed.

Ondanks de terughoudendheid van zijn CFO om cryptocurrencies op de balans van Twitter te nemen, gelooft Dorsey dat crypto en blockchain technologie in de toekomst een centrale rol zullen spelen bij Twitter.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie