Kevin Schijven Kevin Schijven
12/11/2021 07:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/11/2021 07:01

Twitter richt nieuw “crypto team” op, wat is het sociale mediaplatform van plan?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Twitter richt nieuw

Foto: rafapress/Shutterstock

Twitter zet een nieuw “crypto team” op voor het sociale mediaplatform. Het bedrijf wil verder inspelen op de opkomst van de crypto industrie en wil blockchain en andere decentrale technologie met het platform integreren. Dat meldt de Financial Times op 10 november:

De Financial Times meldt dat Twitter Tess Rinearson heeft aangesteld als hoofd van het nieuwe Twitter Crypto team. Zij zal “de strategie bepalen voor de toekomst van crypto op Twitter,” meldt het bedrijf aan de Financial Times.

Op Twitter meldt Rinearson dat het crypto team gaat uitzoeken wat “crypto voor Twitter kan doen en Twitter kan doen voor crypto.” Als eerst gaat het team kijken hoe Twitter gedecentraliseerde applicaties (dApps) kan ondersteunen voor digitale goederen en valuta. Rinearson zegt dat daar een sterk groeiende vraag naar is.

Ten tweede gaat het team kijken hoe ideeën uit de crypto gemeenschap het platform kunnen helpen. Twitter wil de grenzen verleggen wat mogelijk is omtrent digitale identiteiten, eigendom, gemeenschappen en meer. Twitter is al een zeer populair sociaal mediaplatform voor de crypto community.

Rinearson voegt daaraantoe dat het nieuwe crypto team ook zal samenwerken met het team van Bluesky. Bluesky werd twee jaar geleden opgericht door Twitter CEO Jack Dorsey met als doel heel Twitter ooit te decentraliseren door het over te zetten naar een blockchain.

Het is inmiddels bekend dat Dorsey vooral fan is van Bitcoin (BTC). Hij zei afgelopen zomer al dat Bitcoin “een zeer groot onderdeel wordt van Twitter.” Het bedrijf kondigde in september dan ook een nieuwe tip functie aan voor Twitter met bitcoin. Kort daarna kondigde het bedrijf ook ondersteuning voor non-fungible tokens (NFT’s) op Ethereum (ETH) aan.

Dorsey kondigde enkele weken geleden ook aan dat zijn betalingsbedrijf, Square, een nieuwe hardware wallet wil bouwen en zelfs een open-source mining systeem voor bitcoin.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie