Timo Bult Timo Bult
30/09/2021 13:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/09/2021 13:01

Twitter onthult NFT-functie: Wat kan je er precies mee?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Twitter onthult NFT-functie: Wat kan je er precies mee?

Foto: rafapress/Shutterstock

Twitter is een social media-platform dat werd opgericht door Jack Dorsey. Hij staat erom bekend een echte Bitcoiner te zijn en lijkt daarom ook open te staan voor al het andere dat blockchain-technologie te bieden heeft. Onlangs werd bekend gemaakt dat Twitter de functie om bitcoin (BTC) naar gebruikers te sturen aan het uitrollen is. Nu gaat het nog een stap verder.

Het social media-platform wil namelijk gebruikers de mogelijkheid geven om een non-fungible tokens (NFT) als profielfoto in te stellen. Uiteraard kan je nu al welke afbeelding je ook maar wil als profielfoto instellen, maar mocht je een zeldzame NFT bezitten en deze als profielfoto willen hebben, dan kan je eigenlijk niet echt bewijzen dat je de NFT ook echt bezit.

Daarom komt Twitter binnenkort met een nieuwe functie. Deze functie laat gebruikers hun crypto wallet koppelen aan hun Twitter-account. De gebruiker kan vervolgens een NFT die in een wallet staat kiezen als profielfoto. Vervolgens krijgt de profielfoto het icoon van de blockchain waarop deze NFT staat, waarmee de NFT dus automatisch wordt geverifieerd! In een korte video laat Twitters hoofd consumentenmarketing zien hoe het werkt.

Gebruikers zullen ook andere NFT’s die zij hebben tentoon kunnen stellen. In een nieuw tabblad “Collectible” kunnen Twitteraars een digitale gallerij lanceren met daarin al hun digitale kunstwerken.

De NFT-functie werd al benoemd toen Twitter zijn bitcoin overboekingsfunctie lanceerde. Jack Mallers, CEO van bitcoin investerings- en betalingsbedrijf Zap, onthulde vorige week dat de functie live is. Steeds meer Twitter-gebruikers kunnen elkaar nu bitcoin versturen via het Lightning Network. In dit artikel vind je een video van hoe dat eruit ziet!

NFT’s zijn een ware hype op dit moment. Het zijn unieke crypto tokens waaraan je allerlei dingen kan koppelen, zoals digitale kunstwerken, tweets en foto’s. Doordat de NFT op de blockchain staat, kan deze ook echt uniek zijn. Daarnaast kan de eigenaar dankzij de transparante aard van blockchain bewijzen dat hij of zij de NFT ook echt in bezit heeft.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement