Shane Kuijpers
01/01/2022 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/01/2022 19:01

Veel bitcoins gekocht op Coinbase vlak voor 2022

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Coinbase maakt zijn crypto wallet veiliger en toegankelijker

Foto: 24K-Production / Shutterstock.com

Het lijkt er op dat het sentiment rondom bitcoin (BTC) aan het eind van 2021 nog een positieve boost heeft gekregen. Tenminste, wanneer we naar de het handelsverkeer op crypto exchange Coinbase kijken. Veel gebruikers van Coinbase hebben in de laatste dagen voor het nieuwe jaar nog bitcoin gekocht namelijk. Op 30 december is er zo’n 10.000 BTC gekocht via de exchange.

Dit was terug te zien in de gegevens van Coinglass. Coinbase Pro, de professionele tak van Coinbase, had ruim 9.900 BTC minder op de balans staan dan de dag ervoor. Binance, die andere crypto gigant, daarentegen, heeft in december ruim 66.000 meer BTC op de balans gekregen. Daarmee heeft Binance met enige afstand de hoogste BTC inflow van alle crypto exchanges.

Ook exchange Huobi heeft in december een grote outflow gezien (14k BTC), maar het was toch echt Coinbase wat de aandacht trok met zijn zeer actieve gebruikers aan het einde van 2021.

https://twitter.com/CanteringClark/status/1476605388816535553

Waarom Bitcoin de dramatische inflatiecijfers negeert en toch stijgt
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin gaat populairder worden onder institutionele beleggers

In de afgelopen weken hebben we een hele hoop voorspellingen wat betreft crypto en bitcoin voorbij zien komen. Dergelijke voorspellingen zijn vaak lastig te doen, maar als we de voorspellingen van QCP Capital mogen geloven dan gaat bitcoin populairder worden onder institutionele beleggers:

“In 2022 verwachten we als eerste een grote flippening van crypto-bezit van voornamelijk retail naar institutionele spelers, waarbij instellingen een veel grotere participatie hebben” 

QCP Capital denkt dus dat het bezit van crypto en bitcoin gaat verschuiven van retail naar institutioneel, wat er wel eens voor kan zorgen dat de prijs van BTC behoorlijk gaat toenemen. Vorige maand was op Crypto Insiders te lezen dat Cathie Wood, CEO van Ark Invest, denkt dat instituties de prijs van bitcoin wel eens richting de $500.000 kunnen duwen. Wood is van mening dat de grote vermogensbeheerders van deze wereld hiervoor slechts 5% van hun portfolio in crypto activa hoeven te steken.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie