Kevin Schijven Kevin Schijven
17/03/2021 15:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/03/2021 15:48

Volgende week worden “baanbrekende” aankondigingen gemaakt omtrent bitcoin (BTC) adoptie, zegt NYDIG CEO

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Volgende week worden “baanbrekende” aankondigingen gemaakt omtrent bitcoin (BTC) adoptie, zegt NYDIG CEO

Volgens NYDIG CEO Robby Gutmann worden volgende week een aantal aankondigingen gemaakt omtrent Bitcoin (BTC) die de “traditionele financiële landschap drastisch zullen veranderen.” Dat meldt Gutmann in een podcast gepubliceerd op 15 maart:

NYDIG, een bitoin-fondsbeheerder, haalde vorige week nog $200 miljoen op in een financieringsronde. NYDIG is onderdeel van Stone Ridge Asset Management, een vermogensbeheerder met $10 miljard aan activa in beheer, die vorig jaar nog $115 miljoen van zijn reserves in bitcoin stopte.

Gutmann, die tevens medeoprichter is van Stone Ridge, zegt dat bitcoin “op het punt staat van massa adoptie.” Hij meldt dat vanaf volgende week meerdere bedrijven grote aankondigingen omtrent cryptocurrency en de adoptie ervan zullen maken:

“Ik weet dat vanaf min of meer volgende week, je een absoluut tromgeroffel zult zien van tamelijk baanbrekende mijlpalen van sommige van deze bedrijven. Ze zullen nieuwe punten markeren in de adoptie van bitcoins, de beschikbaarheid van bitcoin, alsmede bitcoin-producten en -diensten binnen het bestaande traditionele financiële landschap.”

Aldus Gutmann. Verdere details over deze aankondigingen zijn echter nog onbekend, we weten zelfs niet om welke bedrijven het gaat. NYDIG diende vorige maand nog een aanvraag bij de Securities and Exchange Commission (SEC) in voor een bitcoin exchange-traded fund (ETF), of beursgenoteerd fonds. Gutmann zei in januari dat de grote institutionele investeerders momenteel vooral oog hebben voor bitcoin.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie