Shane Kuijpers
21/01/2022 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/01/2022 17:15

Waarom bitcoin een zwaar jaar tegemoet gaat, maar DeFi niet

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waarom bitcoin een zwaar jaar tegemoet gaat, maar DeFi niet

Foto: 24K-Production/Shutterstock

Er wordt veel gezegd en geschreven over bitcoin (BTC) en aan voorspellingen geen gebrek, maar wat moeten we nu geloven? Volgens het team van Huobi Research gaat bitcoin een zwaar jaar tegemoet en gaan we een bear market zien. Zij denken echter ook dat decentralized finance (DeFi) juist gaat groeien, waarbij ook de rol van decentrale autonome organisaties (DAO) ook toe zal nemen.

Bitcoin is het jaar 2022 begonnen met behoorlijke tegenslagen. Eerder deze maand zagen we een bitcoin crash, onder andere doordat de Amerikaanse Federal Reserve zijn balans gaat muteren. En ook nu lijkt de Federal Reserve een impact te hebben op de roodkleurende crypto koersen. De prijs van BTC is gezakt tot onder de $39.000 en heeft daarmee de laagste stand bereikt sinds augustus 2021.

Afgelopen jaar was over het algemeen een goed jaar voor bitcoin, crypto en blockchain. De prijsontwikkelingen waren overwegend positief en sectoren als DeFi en NFT’s (non-fungible tokens) maakten een heuse opmars. Huobi Research heeft ook een trendrapport gepubliceerd met de crypto trends voor 2022. Er staan genoeg mooie ontwikkelingen op de planning, maar toch is de verwachting voor bitcoin juist wat somberder.

Nederlanders stemmen: hoe ver zitten we in de bitcoin bullmarkt?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Wat kan bitcoin verwachten?

Wat kan bitcoin dan wel verwachten? Als de voorspellingen van Huobi Research uitkomen is het antwoord op die vraag een bear market. Dit heeft de te maken met de plannen van de Federal Reserve om (digitale) aandelen deels van de balans te schrappen. Iets wat lijkt aan te geven dat de dollar zijn rendement verliest. Toen de Fed een soortgelijke stap nam in 2013 zagen we een bear market van zo’n twee jaar.

De markt van nu is echter niet meer te vergelijken met die van toen. Het aantal gebruikers en de hoeveelheid geld die nu in omloop is, is velen malen groter dan in 2013. Toch denkt men bij Huobi dat een ontwikkeling als toen niet uit te sluiten is.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie