Kevin Schijven Kevin Schijven
21/01/2022 10:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/01/2022 10:30

Bitcoin koers crash zorgt voor $726 miljoen aan liquidaties

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers crash zorgt voor $726 miljoen aan liquidaties

Foto: Rafli_Saviola/Shutterstock

Bitcoin (BTC) maakte afgelopen nacht weer een flinke duik. We waarschuwden op Crypto Insiders de laatste tijd vaker dat dit er wellicht aan zat te komen. De bitcoin koers zat namelijk een tijdje vast in een steeds krapper wordend bereik en dat betekent meestal dat een uitbraak en toename aan volatiliteit om de hoek staat. Doordat het volume echter laag lag en geen nieuw geld instroomde, was de kans groot dat dit een uitbraak omlaag zou zijn.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Aandelenmarkt daalde eerst

Macro-economische toestanden zorgen nog altijd voor veel angst en onzekerheid op de financiële markten. Gisteren maakten Netflix aandelen (NFLX) eerst een enorme duik en vervolgens daalden ook aandeelmarkten als de Nasdaq en S&P500. Heel even leek bitcoin weer te ontkoppelen van deze markten, maar vervolgens begon ook de BTC koers hard te dalen.

Advertentie

Waterval van bitcoin liquidaties

Doordat de bitcoin-markt weer overleveraged was, zorgde de daling wederom voor een waterval van liquidaties waardoor de prijs nog verder zakte. Volgens gegevens van Coinglass zijn in de afgelopen 24 uur maar liefst $726 miljoen posities geliquideerd, waarvan $300 miljoen in BTC.

Viral meme bordje “buy bitcoin” wordt geveild deze maand
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt 11,5%

Bitcoin dipte woensdagavond naar ongeveer $40.265 en kwam toen in een lichte stijging terecht. Gisterenmiddag, toen bitcoin weer boven $42.000 uitkwam, maakte de koers even een flinke sprong. Bitcoin kwam echter rond $43.400 al te veel weerstand tegen en begon toen langzamerhand te dalen.

Toen gisterenavond bitcoin weer onder $43.000 zakte, ging het hard. Bitcoin kelderde helemaal naar $38.500, een daling van maar liefst 11,5% vanaf de piek. Het is de laagste prijs voor bitcoin sinds begin augustus, bijna 6 maanden geleden. Op het moment van schrijven herstelt bitcoin iets naar $39.000 op Binance en €34.400 op Bitvavo.

Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Wat zijn nu de verwachtingen?

De markt hoopt natuurlijk nu op een trendommekeer. De hoop is dat deze daling een laatste shake-out was en dat bitcoin ergens tussen $38.000 en $40.000 genoeg support vindt om eindelijk een sterke bounce te maken. Voor nu blijft deze bounce nog echter uit. Als de support in dit gebied het begeeft, dan zou bitcoin wellicht helemaal naar de regio rondom $30.000 kunnen vallen. Wellicht hopen sommige traders daar zelfs op.

Toch zien we voorzichtig eindelijk het handelsvolume toenemen. Het is een teken dat er al investeerders zijn die de dip kopen. Het zijn voornamelijk weer de whales die accumuleren. Toch ligt het volume nog steeds relatief laag en dat duidt weer aan dat investeerders voor nu nog terughoudend blijven.

https://twitter.com/TheRealPlanC/status/1484340741203652613

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie