Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Was het Bitcoin handelsmerk ooit in handen van de Escobar familie?

Vorige week diende Craig “Faketoshi” Wright een copyright aanvraag in voor de Bitcoin (BTC) white paper. Nu lijkt het dat het Bitcoin handelsmerk voorheen in handen was van niemand anders dan de familie Escobar.

Uit een officieel document van de Amerikaanse Patent and Trademark Office blijkt dat Bitcoin geregistreerd was door een Brits bedrijf genaamd Coin Legal Ltd. Vervolgens kan men zien op Companies House, een database voor Britse bedrijven, dat een zekere Olof Kyros Gustafsson de directeur van het bedrijf is.

- Advertentie -

Op Twitter noemt Gustafsson zich de CEO van Escobar Inc en als men de oorspronkelijke aanvraag van 27 juli 2018 erbij pakt is het document naast door Gustafsson ook ondertekend door Roberto de Jesús Escobar Gaviria, ook bekend als El Osito (Kleine Beer), de broer van de beruchte overleden drugsbaron Pablo Escobar.

Inmiddels heeft Craig Wright twee Bitcoin copyrights verworven, een voor de white paper en een voor de oorspronkelijke broncode van de cryptocurrency. Toen Craig Wright zijn aanvraag indiende zou er automatisch een melding gestuurd zijn naar de voormalige eigenaren zodat ze de aanvraag konden betwisten, maar daar is tot op heden geen gebruik van gemaakt.

Daarbij moet wel gezegd worden dat het niet de taak is van het Amerikaanse auteursrechtenkantoor om aanvragen te onderzoeken noch te betwisten. Dat Craig Wright deze copyrights verworven heeft bevestigt dus niet dat hij ook daadwerkelijke Satoshi Nakamoto is, de originele bedenker van Bitcoin.

Als algemene regel geldt dat wanneer het auteursrechtkantoor een registratieaanvraag ontvangt, de eiser verklaart dat de uitspraken in het ingediende materiaal juist zijn. Het auteursrechtenbureau onderzoekt niet de waarheid van een gemaakte verklaring.

Aldus het Amerikaanse Copyright Office. Craig Wright gaf onlangs de volgende reden voor zijn aanvraag:

BTC is geen Bitcoin. Bitcoin is in steen gegoten en verandert niet. Waar er protocolverandering is, is er ontwikkelaarscontrole, dat is exact het tegenovergestelde waar Bitcoin over gaat. BTC doet zich voor als Bitcoin.

Het is een airdrop kopie die ontworpen is om het protocol langzaam aan te passen, waardoor het systeem zodanig geanonimiseerd kan worden dat er criminele activiteiten kunnen plaatsvinden.

Het doel is om een systeem te maken waarmee mensen misdaden kunnen plegen, geld kunnen afpersen, geautomatiseerde ransomware kunnen krijgen en erger. Dit is niet het doel van Bitcoin.

Eerder deze maand bleek dat Craig Wright besloten heeft om Roger Ver, de CEO van bitcoin.com en een bekend bitcoin cash (BCH) voorstander, aan te klagen voor £100.000 voor smaad. BCH is de rivaal van bitcoin SV (BSV) waar Craig Wright juist voorstander van is.

Heb je de laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.414,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.440,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.452,70 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.465,80 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.507,30 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.414,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.440,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.452,70 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.465,80 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.507,30 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...