Kevin Schijven Kevin Schijven
06/05/2019 06:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/05/2019 06:15

Craig Wright klaagt Roger Ver aan voor smaad

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Craig Wright klaagt Roger Ver aan voor smaad

De oorlog tussen bitcoin ABC en bitcoin SV lijkt nog niet ten einde. Craig “Faketoshi” Wright heeft op 2 mei Roger Ver, CEO van bitcoin.com, aangeklaagd voor £100.000 voor smaad.
Roger Ver heeft naar verluidt Craig Wright “een fraudeur en leugenaar” genoemd in een YouTube video die inmiddels is verwijderd. Daar lijkt Roger Ver niet van terug te deinzen, hij zegt dat hij de aanklacht zal bestrijden:

Ik denk dat ik nog een video ga uitbrengen waar ik hem opnieuw een fraudeur en leugenaar noem. Ik maak me geen zorgen. Ik ben geïrriteerd dat ik wat geld moet uitgeven aan de rechtszaak in plaats van een ontwikkelaar in te huren om meer tools te bouwen om meer economische vrijheid in de wereld te brengen.

Inmiddels heeft Roger Ver op Twitter een nieuwe video geplaatst met ongeveer hetzelfde bericht:


De Australiër Craig Wright heeft vaker beweerd dat hij Satoshi Nakamoto zou zijn, de oorspronkelijke bedenker van bitcoin (BTC). De cryptocurrency gemeenschap is daar altijd zeer sceptisch over geweest en nu is Craig Wright begonnen mensen uit de gemeenschap aan te klagen. Onlangs klaagde hij ook al Vitalik Buterin, oprichter en CEO van ethereum (ETH), aan.
Vorig jaar november splitste bitcoin cash (BCH) in een hard fork op in bitcoin ABC en bitcoin SV. Bitcoin ABC leek de strijd gewonnen te hebben en werd de nieuwe bitcoin cash (BCH). Roger Ver, bekend voorstander van bitcoin cash, behoorde tot het ABC kamp, terwijl Craig Wright juist voorstander van bitcoin SV is. De hard fork zorgde destijds voor een flinke crash in de markt.
Toen Craig Wright begon met het indienen van aanklachten reageerde de gemeenschap met de #delistBSV beweging. Meerdere grote cryptocurrency-exchanges als Binance, Kraken en Shapeshift besloten om bitcoin SV te verwijderen van hun exchanges. Gek genoeg lijkt Roger Ver het daar niet mee eens te zijn:

Ik denk niet dat het goed was. Als mensen het willen verhandelen, denk ik dat mensen dat moeten kunnen doen. Bevrijd de markt, bevrijd de wereld. Als je bitcoin SV wilt verhandelen, ga ervoor.

Onlangs ging een nieuwe website de lucht in genaamd gotsatoshi.com met de tekst “waar in de wereld is Satoshi Nakamoto?” met een countdowntimer die afloopt op 14 mei.
Vorige week begon een onbekende cryptocurrency-miner massaal bitcoin cash (BCH) te minen onder de naam Satoshi Nakamoto. Geruchten doen de ronde dat deze miner uit het BSV-kamp komt of zelfs Craig Wright zelf is. Vooralsnog blijft de identiteit van deze Satoshi onbekend.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie