Timo Bult Timo Bult
23/12/2021 19:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/12/2021 19:15

Weer 2 bitcoin spot ETF’s afgekeurd door SEC

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Weer 2 bitcoin spot ETF's afgekeurd door SEC

Terwijl we dit jaar de eerste Amerikaanse bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) gelanceerd zagen worden, ging het toen om op futures-gebaseerde beursfondsen. Een Amerikaans spot ETF laat nog altijd op zich wachten. Onlangs was er op dat vlak weer slecht nieuws vanuit de Securities and Exchange Commission (SEC).

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Weer twee spot bitcoin ETF’s afgewezen

Deze week keurde de SEC namelijk twee spot ETF’s af. Het gaat om de aanvraag van Valkyrie en Kryptoin. Helaas zullen deze twee dus geen ETF mogen lanceren.

Een bitcoin spot ETF verschilt van de eerder goedgekeurde fondsen omdat een spot ETF ook echt bitcoins koopt en vasthoudt. De eerder genoemde ETF’s zijn echter gebaseerd op bitcoin futures contracten.

Eerder was nog in het crypto nieuws te lezen dat de SEC een andere spot ETF heeft uitgesteld. De toezichthouder zal zijn uitspraak over de fondsen van Grayscale en Bitwise pas in februari 2022 doen.

James Seyffart van Bloomberg deelde op Twitter een onheilspellend plaatje over het feit dat de SEC aanvraag na aanvraag afschiet:

Advertentie

Bitcoin spot ETF kan miljarden aantrekken

Analisten van Bloomberg lieten zich eerder nog uit over de verwachtingen omtrent zo’n spot ETF. Volgens hen kan het ervoor zorgen dat veel institutionele investeerders de bitcoin wereld instappen.

Seyffart stelde dat het enorm goed zou uitpakken. “Ik kan niet anders dan denken dat activa in deze omgeving nog veel groter zouden zijn als we efficiënte structuren, zoals spot ETF’s, hebben in de VS,” aldus de analist.

Toen het eerste Amerikaanse bitcoin ETF in oktober werd goedgekeurd (wat dus een futures-contract ETF was), had dat fonds slechts twee dagen nodig om $1 miljard aan activa te vergaren. Dat fonds was een van de meest succesvolle ETF lanceringen ooit wat aangeeft hoe populair bitcoin is bij het grote geld.

De goedgekeurde fondsen zijn nu wel iets tot rust gekomen qua instromen. Bloomberg meldt echter dat veel institutionele beleggers zullen afwachten tot 2022 voordat zij weer zullen investeren in de fondsen, zo valt te lezen in dit artikel.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie