Ivo Melchers Ivo Melchers
16/04/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/04/2023 06:00

Aantal grote transacties op Cardano netwerk neemt toe, bullish voor ADA?

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Aumentan las grandes transacciones en Cardano: ¿Mercado al alza?

Foto: Creative MAX/Shutterstock

Gisteren kon je al in de marktupdate lezen dat cardano (ADA) op ethereum (ETH) na de hardste stijger van de dag was uit de top tien crypto. In de afgelopen zeven dagen staat de cardano koers met maar liefst 18% in het groen waardoor het momenteel uitkomt op $0,4581. Naast deze positieve koersontwikkeling laat het netwerk ook een significante stijging zien in de activiteit.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Grote transacties nemen toe op Cardano netwerk

Deze toename in activiteit blijkt uit het aantal grote transacties op het netwerk, waarvan wordt aangenomen dat dit het resultaat is van institutionele spelers en whales. Volgens gegevens van blockchain-analysebedrijf IntoTheBlock is het aantal grote transacties in de afgelopen 24 uur gestegen tot 4.730, het hoogste punt in de afgelopen zeven dagen.

De populaire crypto on-chain analist merkte deze toename in activiteit op en zei het volgende hierover in een tweet:

‘’Grote ADA transacties nemen toe, wat suggereert dat Cardano netwerkactiviteit aan het opwarmen is naarmate institutionele spelers en whales hun bewegingen maken. Dit is een bullish teken dat de ADA uptrend ondersteunt.’’

Daarnaast deelde Ali vorige week ook al data van intoTheBlock dat liet zien dat Cardano whales destijds in twee weken tijd meer dan 560 miljoen ADA hadden gekocht, ter waarde van meer dan $218,4 miljoen. Deze stijging van koopactiviteit van deze grote spelers kan beschouwd worden als een positieve indicatie van hun vertrouwen in de lange termijn van het netwerk.

Advertentie

Groei Cardano ecosysteem

Bovendien laat de ontwikkeling wat betreft de Total Value Locked (TVL) een positief beeld zien van het netwerk. Uit data van Defillama blijkt dat de TVL vanaf het begin van 2023 aanzienlijk is gestegen tot een huidig totaal van $171,51 miljoen. In het begin van het jaar was dit getal namelijk nog onder de $50 miljoen. De TVL is de totale waarde die wordt ingezet in decentralized finance (DeFi) protocollen op de desbetreffende blockchain.

Ook kon je deze week in het Cardano nieuws lezen dat Input Output Global (IOG), het bedrijf achter Cardano, een nieuwe native light wallet heeft gelanceerd genaamd Lace.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie