Ivo Melchers Ivo Melchers
16/04/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/04/2023 06:00

Aantal grote transacties op Cardano netwerk neemt toe, bullish voor ADA?

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Aumentan las grandes transacciones en Cardano: ¿Mercado al alza?

Foto: Creative MAX/Shutterstock

Gisteren kon je al in de marktupdate lezen dat cardano (ADA) op ethereum (ETH) na de hardste stijger van de dag was uit de top tien crypto. In de afgelopen zeven dagen staat de cardano koers met maar liefst 18% in het groen waardoor het momenteel uitkomt op $0,4581. Naast deze positieve koersontwikkeling laat het netwerk ook een significante stijging zien in de activiteit.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Grote transacties nemen toe op Cardano netwerk

Deze toename in activiteit blijkt uit het aantal grote transacties op het netwerk, waarvan wordt aangenomen dat dit het resultaat is van institutionele spelers en whales. Volgens gegevens van blockchain-analysebedrijf IntoTheBlock is het aantal grote transacties in de afgelopen 24 uur gestegen tot 4.730, het hoogste punt in de afgelopen zeven dagen.

De populaire crypto on-chain analist merkte deze toename in activiteit op en zei het volgende hierover in een tweet:

‘’Grote ADA transacties nemen toe, wat suggereert dat Cardano netwerkactiviteit aan het opwarmen is naarmate institutionele spelers en whales hun bewegingen maken. Dit is een bullish teken dat de ADA uptrend ondersteunt.’’

Daarnaast deelde Ali vorige week ook al data van intoTheBlock dat liet zien dat Cardano whales destijds in twee weken tijd meer dan 560 miljoen ADA hadden gekocht, ter waarde van meer dan $218,4 miljoen. Deze stijging van koopactiviteit van deze grote spelers kan beschouwd worden als een positieve indicatie van hun vertrouwen in de lange termijn van het netwerk.

Advertentie

Groei Cardano ecosysteem

Bovendien laat de ontwikkeling wat betreft de Total Value Locked (TVL) een positief beeld zien van het netwerk. Uit data van Defillama blijkt dat de TVL vanaf het begin van 2023 aanzienlijk is gestegen tot een huidig totaal van $171,51 miljoen. In het begin van het jaar was dit getal namelijk nog onder de $50 miljoen. De TVL is de totale waarde die wordt ingezet in decentralized finance (DeFi) protocollen op de desbetreffende blockchain.

Ook kon je deze week in het Cardano nieuws lezen dat Input Output Global (IOG), het bedrijf achter Cardano, een nieuwe native light wallet heeft gelanceerd genaamd Lace.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Cardano nieuws

Crypto Ontbijt: Massale stroom bij Ethereum-ETF's, Cardano klaar voor update
Crypto Ontbijt: Massale stroom bij Ethereum-ETF’s, Cardano klaar voor update
Advertentie