Ivo Melchers Ivo Melchers
12/04/2023 12:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/04/2023 12:45

Dit is waarom het Cardano ecosysteem een boost gaat krijgen

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Dit is waarom het Cardano ecosysteem een boost gaat krijgen

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Het bedrijf achter Cardano (ADA), Input Output Global (IOG), heeft de eerste native light wallet voor het Cardano netwerk gelanceerd. Deze nieuwe wallet, genaamd Lace, is een op browser-gebaseerde wallet vergelijkbaar met MetaMask, de populaire op Ethereum (ETH) gebaseerde wallet.

“Cardano is dood” – Oprichter haalt hard uit en verdedigt project
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

Nieuwe Cardano wallet

De nieuwe wallet verleent gebruikers directe toegang tot op Cardano gebaseerde non-fungible token (NFT) marktplaatsen, decentrale applicaties (dApps) en DeFi services. Gebruikers kunnen ook profiteren van extra veiligheid met de hardware wallet integratie.

Het Lace team zei onder andere het volgende over de lancering:

”Nu, na maanden van testen, verfijnen en luisteren naar feedback van onze community, is ons Web3-platform klaar voor gebruik – en we zijn super enthousiast!”

Gebruikers kunnen ADA, op Cardano gebaseerde non-fungible tokens (NFT’s) en native tokens versturen en ontvangen middels de Lace wallet. Bovendien is het mogelijk om ADA direct vanuit de wallet te staken om bij te dragen aan de veiligheid van het netwerk en beloningen te verdienen in de vorm van ADA-tokens.

Daarnaast zal Lace gebruikers in staat stellen om meerdere activa naar verschillende addressen in slechts één transactie – met één transactievergoeding – te versturen. Dit wordt ook wel een ‘bundle transaction’ genoemd.

Ontwikkelaars hebben aangegeven dat ze momenteel bezig zijn met de ontwikkeling van een dApp Store, een desktop app en digitale identiteitsoplossingen. Bovendien zullen fiat-naar-crypto aankopen, in-wallet swaps en een algeheel betere staking ervaring toegevoegd worden aan de nieuwe Cardano wallet.

Het Lace team waarschuwt mensen ook nog voor scams en heeft duidelijk gemaakt dat de wallet exclusief uitgegeven wordt door IOG en uitsluitend beschikbaar is in de Chrome-webwinkel.

Advertentie

Toegang Cardano wallets tot Ethereum dApps

Ongeveer twee weken geleden kon je in het Cardano nieuws lezen dat Cardano gebruikers binnenkort toegang zullen krijgen tot Ethereum Virtual Machine (EVM)-contracten met elke Cardano wallet. Dit heeft alles te maken met een nieuwe functie op Milkomeda, een netwerk dat blockchains zoals Cardano verbindt met EVM-contracten. Ontwikkelaars kunnen hiermee Ethereum applicaties voortbouwen op het netwerk van Cardano met behulp van Solidity – de programmeertaal die wordt gebruikt binnen het Ethereum netwerk.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie