Ivo Melchers Ivo Melchers
01/04/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/04/2023 11:00

Cardano wallets krijgen binnenkort toegang tot Ethereum dApps

cardano-ada-logo
Cardano nieuws

Foto: Elpisterra/Shutterstock

Cardano (ADA) gebruikers zullen binnenkort toegang hebben tot Ethereum (ETH) Virtual Machine (EVM)-contracten met elke Cardano wallet. Hiermee zal het netwerk voor zowel ontwikkelaars en gebruikers worden uitgebreid.

Dit heeft alles te maken met de aankomende functie op Milkomeda, een netwerk dat blockchains zoals Cardano verbindt met EVM-contracten.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Wat is de Ethereum Virtual Machine?

De Ethereum Virtual Machine is een uiterst belangrijk onderdeel van het Ethereum netwerk. EVM verwijst naar de omgeving waarin alle Ethereum accounts en smart contracts leven, en dient als een virtuele computer die door ontwikkelaars wordt gebruikt voor het maken van gedecentraliseerde applicaties (dApps).

De EVM is vergelijkbaar met een grafische processor: het draait op een computer en voert op basis van instructies geschreven code, ook wel smart contracts, uit. Deze instructies zijn in de programmeertaal Solidity opgesteld.

De EVM houdt ook de laatste versie van de blockchain bij. Iedere transactie is een verandering in de blockchain, en iedere deelnemer moet op de hoogte worden gebracht hiervan.

Wanneer EVM’s op andere blockchains worden ingezet, kunnen EVM’s ontwikkelaars in staat stellen om dApps en decentralized finance (DeFi) applicaties te bouwen, vergelijkbaar met de manier waarop ze dat op Ethereum zouden doen.

Advertentie

Toegang Cardano gebruikers tot EVM applicaties

Met deze nieuwe functie kunnen ontwikkelaars van Ethereum applicaties voortbouwen op het netwerk van Cardano met behulp van Solidity – de programmeertaal die wordt gebruikt binnen het Ethereum netwerk – zonder dat er nieuwe toolkits hoeven te worden geïnstalleerd of een nieuwe taal moet worden geleerd. Dergelijke applicaties kunnen dan uitsluitend worden gebruikt met Cardano-tokens in plaats van ether, waardoor de utility voor holders toeneemt.

Gebruikers hoeven namelijk geen extra token te kopen – ze kunnen alles doen met de ADA die ze al in hun wallet hebben.

Sebastien Guillemot, de CEO van Milkomeda, verklaarde nog dat staking-beloningen van Cardano-producten die op Milkomeda zijn gebouwd, ‘’automatisch elke 5 dagen’’ zullen worden betaald.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Advertentie
Advertentie