Ivo Melchers Ivo Melchers
01/04/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/04/2023 11:00

Cardano wallets krijgen binnenkort toegang tot Ethereum dApps

cardano-ada-logo
Cardano nieuws

Foto: Elpisterra/Shutterstock

Cardano (ADA) gebruikers zullen binnenkort toegang hebben tot Ethereum (ETH) Virtual Machine (EVM)-contracten met elke Cardano wallet. Hiermee zal het netwerk voor zowel ontwikkelaars en gebruikers worden uitgebreid.

Dit heeft alles te maken met de aankomende functie op Milkomeda, een netwerk dat blockchains zoals Cardano verbindt met EVM-contracten.

Kan cardano eindelijk knallen? Analisten anticiperen grote stijging
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

Wat is de Ethereum Virtual Machine?

De Ethereum Virtual Machine is een uiterst belangrijk onderdeel van het Ethereum netwerk. EVM verwijst naar de omgeving waarin alle Ethereum accounts en smart contracts leven, en dient als een virtuele computer die door ontwikkelaars wordt gebruikt voor het maken van gedecentraliseerde applicaties (dApps).

De EVM is vergelijkbaar met een grafische processor: het draait op een computer en voert op basis van instructies geschreven code, ook wel smart contracts, uit. Deze instructies zijn in de programmeertaal Solidity opgesteld.

De EVM houdt ook de laatste versie van de blockchain bij. Iedere transactie is een verandering in de blockchain, en iedere deelnemer moet op de hoogte worden gebracht hiervan.

Wanneer EVM’s op andere blockchains worden ingezet, kunnen EVM’s ontwikkelaars in staat stellen om dApps en decentralized finance (DeFi) applicaties te bouwen, vergelijkbaar met de manier waarop ze dat op Ethereum zouden doen.

Advertentie

Toegang Cardano gebruikers tot EVM applicaties

Met deze nieuwe functie kunnen ontwikkelaars van Ethereum applicaties voortbouwen op het netwerk van Cardano met behulp van Solidity – de programmeertaal die wordt gebruikt binnen het Ethereum netwerk – zonder dat er nieuwe toolkits hoeven te worden geïnstalleerd of een nieuwe taal moet worden geleerd. Dergelijke applicaties kunnen dan uitsluitend worden gebruikt met Cardano-tokens in plaats van ether, waardoor de utility voor holders toeneemt.

Gebruikers hoeven namelijk geen extra token te kopen – ze kunnen alles doen met de ADA die ze al in hun wallet hebben.

Sebastien Guillemot, de CEO van Milkomeda, verklaarde nog dat staking-beloningen van Cardano-producten die op Milkomeda zijn gebouwd, ‘’automatisch elke 5 dagen’’ zullen worden betaald.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie