Simon Bosch Simon Bosch
04/06/2023 09:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/06/2023 09:11

Cardano app bouwen zonder ervaring? Met deze tool kan het

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano app bouwen zonder ervaring? Met deze tool kan het

Foto: Timofey_123/Shutterstock

De wereld van de cryptocurrencies is er één vol met kansen, maar tot nu toe gold dat je wel de industrie als je broekzak moet kennen. De ontwikkelaars achter Cardano willen daar verandering in brengen. Met een nieuwe tool kun je gemakkelijk zelf apps op de blockchain bouwen, zelfs als je erg weinig verstand hebt van programmeren.

Cardano koers is ‘precies waar het moet zijn’, expert verwacht vuurwerk
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

Makkelijk blockchain apps bouwen op Cardano

Dat heeft Input Output Global bekendgemaakt in een blogartikel, de meest vooraanstaande ontwikkelaar op Cardano. Met de nieuwe toolset ‘Marlowe’ kun je snel en gemakkelijk zelf smart contracts op het Cardano (ADA) netwerk zetten. Hiermee kun je decentrale apps (dApps), websites en geheel nieuwe platforms maken.

Hier kun je een hoop complexiteit rondom smart contract-jargon negeren, dat doen de tools namelijk voor je. Het project ondersteunt smart contracts in de programmeertalen JavaScript, Typescript en Haskell. Je kunt je projecten testen in de testomgeving Marlowe Playground. Bang zijn dat ze kwetsbaar zijn voor hacks is volgens Input Output ook niet zo nodig. Cardano’s Plutus-beveiligingsfuncties die in de blockchain zijn verwerkt moeten je namelijk goed beschermen.

Het hele proces moet erg intuïtief zijn, waarbij de grafische gebruikersinterface bij moet helpen. Je kunt simpelweg de verschillende onderdelen waar smart contracts uit bestaan naar elkaar toe slepen. Als je iets probeert te doen wat zou resulteren in een niet werkend contract, dan passen de onderdelen simpelweg niet aan elkaar. Nagenoeg ‘fool-proof’ dus.

Advertentie

Cardano netwerk groeit hard

Het Cardano-netwerk is de afgelopen tijd flink gegroeid, in slechts vijf maanden tijd is de Total Value Locked (TVL) van ADA in staking-contracten met 200% gestegen. Eind vorige maand lag dit bedrag op 400 miljoen dollar aan ADA-tokens. Ook het aantal transacties en het aantal wallets blijft gestaag groeien.

Ook heeft Cardano inmiddels een eigen stablecoin genaamd Djed. Dit project was direct na de introductie al een succes. Het doel is om de waarde van de Amerikaanse dollar na te bootsen. Voor elke dollarwaarde aan stablecoins zijn er vier dollars als onderpand, dat moet voorkomen dat de token zijn waarde behoudt.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie