Ivo Melchers Ivo Melchers
20/05/2023 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2023 08:00

Cardano netwerk bereikt nieuwe mijlpaal in DeFi sector

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Charles-hoskinson-kritiek-ADA-Cardano

Foto: Shutterstock/FellowNeko

De positieve ontwikkelingen van Cardano (ADA) binnen de tak van decentralized finance (DeFi) zijn sinds de start van het jaar veelvoudig aan bod gekomen in het Cardano nieuws. Het netwerk blijft zich op verschillende fronten ontwikkelen om zijn gevestigde naam binnen de wereld van crypto en blockchain te vergroten. Met veel nieuwe verbeteringen in de pijpleiding liegen de cijfers er momenteel ook niet om. Het netwerk verovert langzaam maar zeker terrein binnen het DeFi-landschap en heeft inmiddels dan ook een nieuwe mijlpaal bereikt.

Kan cardano eindelijk knallen? Analisten anticiperen grote stijging
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

$400 miljoen ADA aan TVL

De Total Value Locked (TVL) van Cardano, oftewel de totale waarde aan assets die zijn vastgezet in smart contracts op het netwerk, heeft inmiddels de 400 miljoen ADA bereikt. Tegen de huidige Cardano koers zit er maar liefst 150,83 miljoen dollar vast in het netwerk. Nu zegt dit op zichzelf uiteraard nog niet zo veel, maar wanneer je de cijfers van het begin van dit jaar er naast legt illustreert dit de zeer positieve ontwikkeling van Cardano. Op 1 januari stond deze metriek namelijk nog op zo’n 50 miljoen dollar, wat betekent dat de TVL met een totaal van 200% is gestegen.

De TVL dient als een maatstaf voor de algehele liquiditeit binnen het ecosysteem. De indrukwekkende stijging van Cardano toont het groeiende vertrouwen en de interesse in de DeFi-tak van de layer-1 blockchain.

Advertentie

Cardano upgrades

Terwijl de TVL mooie ontwikkelingen laat zien, gebeurt er achter de schermen ook erg veel. Zo werd ‘Hydra Head’, een schaalbaarheidstool die de transacties op het netwerk zal versnellen, eerder deze maand gelanceerd op het mainnet. Hydra is als het ware een tweede laag bovenop Cardano die de schaalbaarheid verbetert.

Ook verwelkomde Cardano dit jaar de algoritmische stablecoin Djed en werd op valentijnsdag de ‘Valentine’ upgrade gelanceerd die de beveiliging en interoperabiliteit verbetert. Deze verhoogde samenwerking tussen blockchains zorgt met name voor verbetering binnen de DeFi-wereld.

Cardano heeft bij velen de reputatie als een van de meest actieve crypto netwerken qua ontwikkeling en de positieve effecten binnen de tak van decentralized finance komen momenteel dan ook in zekere zin tot uiting.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie