Ivo Melchers Ivo Melchers
13/05/2023 10:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2023 10:15

Cardano’s grote nieuwe update: Schaalbaarheid en snelheid

cardano-ada-logo
Cardano nieuws

Foto: Shutterstock/Maurice NORBERT

Het Cardano (ADA) netwerk is met veel ontwikkelingen bezig om zijn gevestigde naam binnen de wereld van crypto te vergroten. De updates op de layer-1 blockchain volgen elkaar in rap tempo op en leveren allemaal een significante bijdrage om de algehele prestaties van het netwerk te verbeteren. Ditmaal zal de schaalbaarheid van het project een stap in de goede richting zetten met de komst van ‘Hydra Head’, een schaalbaarheidstool die de transacties op het netwerk sneller zal maken.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Snellere Cardano transacties

De ontwikkelaars achter Hydra Head lieten op donderdag weten dat de schaalbaarheidsoplossing live is op het mainnet van Cardano. Hydra is als het ware een tweede laag bovenop Cardano die de schaalbaarheid van het netwerk verbetert.

Input Output Global, het bedrijf achter Cardano, legde eerder deze maand middels een tweet de schaalbaarheidstool uit:

‘’Hydra is een familie van layer-2 protocollen die zijn ontworpen om Cardano beter schaalbaar en aanpasbaar te maken voor verschillende gebruikssituaties die snelle en goedkope transacties vereisen.’’

Ontwikkelaars kunnen zogenoemde Hydra Heads gebruiken om gespecialiseerde, complexe decentralized finance (DeFi) protocollen op Cardano te bouwen, volgens de technische documentatie.

Hydra is een off-chain protocol wat vergelijkbaar is met een ‘mini database’ waarin een kleine groep gebruikers transacties en data uit kunnen wisselen. Hiermee zullen razendsnelle transacties en lagere transactiekosten mogelijk worden gemaakt en wordt de hoofdketen bovendien ontzien.

Advertentie

Cardano DeFi ontwikkelingen

Cardano heeft dit jaar tot dusver grote stappen gezet binnen de wereld van DeFi. In januari verwelkomde het netwerk de algoritmische stablecoin Djed, wat een belangrijke ontwikkeling is voor het DeFi-ecosysteem.

Op valentijnsdag werd tevens de ‘Valentine’ upgrade gelanceerd die de beveiliging en interoperabiliteit van het project verbetert. De verhoogde interoperabiliteit, oftewel de samenwerking tussen verschillende blockchains, komt met name de DeFi-toepassingen zeer ten goede.

Het DeFi-ecosysteem beleefde dan ook een uitstekend eerste kwartaal met een stijging van maar liefst 172% in de total value locked (TVL). De TVL is de totale waarde die gebruikers vast hebben zitten in DeFi-applicaties. Op 1 januari stond deze metriek nog op zo’n 50 miljoen dollar, maar inmiddels laat data van DefiLlama zien dat dit is gestegen tot boven de 140 miljoen dollar.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie