Roy van Krieken Roy van Krieken
23/03/2023 14:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/03/2023 14:01

Cardano oprichter is woest om nieuw anti-crypto rapport van Biden

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Fundador de Cardano furioso por el nuevo informe anti-cryptos de Biden

Foto: Gints Ivuskans / Shutterstock.com

Het nieuwe Economic Report van het Witte Huis sloeg in als een bom bij de crypto markt door cryptocurrencies als te riskant te bestempelen en te stellen dat digitale valuta geen fundamentele waarde hebben. Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson ging met twee gestrekte benen in op dit rapport

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Hoskinson haalt uit naar het rapport

Hoskinson reageerde op het jaarlijkse rapport van Biden en had hier eigenlijk geen goed woord voor over. Hoskinson geeft aan dat de auteurs van het rapport de schuld van de huidige bankencrisis voor een groot deel bij de crypto markt leggen. In een YouTube video legt hij uit waarom hij dit totale onzin vindt.

Volgens hem stellen de auteurs van het rapport daarnaast dat crypto geen van de beloofde voordelen had geleverd, zoals decentralisatie, financiële inclusie, verbeterde betalingssystemen en mechanismen voor de distributie van intellectueel eigendom. Volgens Hoskinson zijn al deze bewering simpelweg onjuist.

Het rapport is ‘onzin’ zegt oprichter Cardano

De oprichter van Cardano verwierp deze conclusies als “onzin” en wees erop dat de Amerikaanse overheid op deze manier de schuld van de bankencrisis bij de crypto markt probeert te leggen, terwijl zij hier zelf de schuld voor zouden moeten dragen.

“ze proberen ons de schuld te geven van deze bankencrisis die ze hebben gecreëerd – dat is wat er nu gebeurt in deze rapporten. Wij hebben deze ‘groot geld steunt kleine leningen die leiden tot schulden, wanhoop en zelfs zelfmoord’ niet gecreëerd.

Hoskinson maakt zich ook wel degelijk zorgen over het rapport. Het gaat hier volgens hem niet enkel over speeches of een lukrake uitspraak van een president. Nee, het gaat volgens Hoskinson over een belangrijk rapport dat mogelijk op een bepaalde manier terecht kan komen in concrete wetgeving. Dat zou volgens Hoskinson niets minder dan tragisch zijn.

“Rapporten als deze zijn een stil gevaar, want dit zijn de dingen, niet de toespraken van Biden of Trump, dit zijn de dingen die hun weg vinden naar wetgeving, naar beleid, naar toezicht. Dit zijn de dingen die worden genomen als eenvoudige waarheid”

Wat het rapport nog verder ontkracht volgens Hoskinson is het feit dat Credit Suisse, de Zwitserse bank die op sterven na dood werd overgenomen door UBS, helemaal niets met crypto te maken wilde hebben. De CEO van Credit Suisse stond juist bekend om zijn anti-crypto standpunten. 

Zelf mocht Charles Hoskinson niet eens een rekening bij Credit Suisse openen vanwege zijn crypto achtergrond.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Cardano nieuws

Cardano oprichter stelt Bitcoin Cash integratie voor
Crypto Ontbijt: Memecoins exploderen, ETF-nieuws, rechtszaken & meer
Crypto Ontbijt: Memecoins exploderen, ETF-nieuws, rechtszaken & meer
AI crypto koersen crashen na actie van President Biden
President Joe Biden probeert crypto te doden, zegt Cardano-oprichter
Advertentie