Erik Juffermans Erik Juffermans
21/03/2023 21:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/03/2023 21:00

Cardano oprichter mocht geen rekening openen bij Credit Suisse

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano oprichter mocht geen rekening openen bij Credit Suisse

Foto: O_P_G / Shutterstock.com

De bankencrisis is inmiddels ook de Atlantische Oceaan overgestoken. Credit Suisse is een van de Europese banken die gedwongen verkocht moest worden om nog enig perspectief te behouden. Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson zegt dat hij in 2014 geen rekening mocht openen bij de Zwitserse bank omdat crypto “te risicovol was”.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

‘Crypto te onstabiel’

In 2014 was Hoskinson de zelfbenoemde CEO van Ethereum (ETH) voordat hij eruit werd getrapt. Toen hij een bankrekening bij Credit Suisse wilde openen werd hem dit geweigerd. De reden was dat cryptocurrencies te gevaarlijk en instabiel waren om mee te werken. Hoskinson vertelde dit in zijn podcast op 20 maart.

“De mensen bij Credit Suisse zeiden: “te gevaarlijk, we kunnen dat niet doen, het zou te onstabiel zijn, verschrikkelijk, we hebben een reputatie te verdedigen, we zijn hier voor het lange termijn, we zijn hier al 150 jaar, we kunnen dit crypto ding niet omarmen.” En zie nu, wie koopt Credit Suisse – UBS – alleen als de Zwitserse regering ze uitkoopt.”

UBS, die Credit Suisse overneemt, is een Zwitsers financieel instituut dat ironisch wel genoeg crypto-vriendelijk is. In 2008 werd UBS overigens door de Zwitserse regering uitgekocht met belastinggeld na zware verliezen tijdens de financiële crisis.

Bankensysteem rammelt

Hoskinson doelt op de ironie en de hypocrisie van het huidige bankensysteem. Volgens hem is het huidige bankensysteem uit elkaar aan het vallen.

“Het bankensysteem valt naar verwachting uit elkaar omdat het altijd al een ponzi was. Ze nemen andermans geld en vermenigvuldigen het uit het niets. Vervolgens geven ze het aan mensen over de hele wereld. Zodra het een beetje fout gaat, projecteren ze de verliezen op de maatschappij. Dit gebeurt al jaren in de bankensector.”

Volgens Hoskinson zijn de recente sluitingen van banken slechts het begin van de bankencrisis en zal het hier niet bij blijven.

“Momenteel zien we het besmettingseffect van dit systeem. Van Silicon Valley Bank naar Signature Bank naar Credit Suisse, en dat zal zo doorgaan.”

Hoewel Credit Suisse de deuren nog niet heeft gesloten, hebben investeerders al het vertrouwen in de bank verloren. Het aandeel van de bank maakte een vrije val van bijna 70 procent.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie