Erik Juffermans Erik Juffermans
21/03/2023 21:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/03/2023 21:00

Cardano oprichter mocht geen rekening openen bij Credit Suisse

Nieuws
Cardano oprichter mocht geen rekening openen bij Credit Suisse

Foto: O_P_G / Shutterstock.com

De bankencrisis is inmiddels ook de Atlantische Oceaan overgestoken. Credit Suisse is een van de Europese banken die gedwongen verkocht moest worden om nog enig perspectief te behouden. Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson zegt dat hij in 2014 geen rekening mocht openen bij de Zwitserse bank omdat crypto “te risicovol was”.

Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer

‘Crypto te onstabiel’

In 2014 was Hoskinson de zelfbenoemde CEO van Ethereum (ETH) voordat hij eruit werd getrapt. Toen hij een bankrekening bij Credit Suisse wilde openen werd hem dit geweigerd. De reden was dat cryptocurrencies te gevaarlijk en instabiel waren om mee te werken. Hoskinson vertelde dit in zijn podcast op 20 maart.

“De mensen bij Credit Suisse zeiden: “te gevaarlijk, we kunnen dat niet doen, het zou te onstabiel zijn, verschrikkelijk, we hebben een reputatie te verdedigen, we zijn hier voor het lange termijn, we zijn hier al 150 jaar, we kunnen dit crypto ding niet omarmen.” En zie nu, wie koopt Credit Suisse – UBS – alleen als de Zwitserse regering ze uitkoopt.”

UBS, die Credit Suisse overneemt, is een Zwitsers financieel instituut dat ironisch wel genoeg crypto-vriendelijk is. In 2008 werd UBS overigens door de Zwitserse regering uitgekocht met belastinggeld na zware verliezen tijdens de financiële crisis.

Bankensysteem rammelt

Hoskinson doelt op de ironie en de hypocrisie van het huidige bankensysteem. Volgens hem is het huidige bankensysteem uit elkaar aan het vallen.

“Het bankensysteem valt naar verwachting uit elkaar omdat het altijd al een ponzi was. Ze nemen andermans geld en vermenigvuldigen het uit het niets. Vervolgens geven ze het aan mensen over de hele wereld. Zodra het een beetje fout gaat, projecteren ze de verliezen op de maatschappij. Dit gebeurt al jaren in de bankensector.”

Volgens Hoskinson zijn de recente sluitingen van banken slechts het begin van de bankencrisis en zal het hier niet bij blijven.

“Momenteel zien we het besmettingseffect van dit systeem. Van Silicon Valley Bank naar Signature Bank naar Credit Suisse, en dat zal zo doorgaan.”

Hoewel Credit Suisse de deuren nog niet heeft gesloten, hebben investeerders al het vertrouwen in de bank verloren. Het aandeel van de bank maakte een vrije val van bijna 70 procent.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie
Advertentie