Simon Bosch Simon Bosch
19/12/2023 09:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/12/2023 08:34

Cardano-oprichter keert XRP definitief de rug toe

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Cardano-oprichter keert XRP definitief de rug toe

Foto: Catalin Gales/Shutterstock

Cardano (ADA) is één van de grootste cryptocurrencies en blockchains in de industrie. Maar XRP en de XRP Ledger zijn dit ook, en dit zorgt regelmatig voor het nodige vuurwerk in de industrie. Cardano-bedenker Charles Hoskinson is namelijk geen fan van de concurrent. Nu verklaart hij dat Cardano nooit samenwerkingsverbanden met het XRP-ecosysteem gaat smeden.

XRP, Cardano en vele anderen zijn ‘zombies’ volgens Forbes
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Hoskinson nog steeds niet blij met XRP-achterban

Op sociale mediaplatform X vroeg Good Morning Crypto of Hoskinson nog steeds achter zijn opmerkingen staat. Dinsdag is het namelijk exact een jaar geleden waarop Hoskinson kritiek uitte op de achterban van XRP.

Hoskinson reageerde vorig jaar op Good Morning Crypto dat hij het zinloos vindt om giftige situaties tegemoet te gaan in het leven. “Het is kwetsend en zinloos. Zelfs nu ik dit zeg zijn er bespottende baby-memes. Het leven is te kort, ga verder en ga het uit de weg. XRP biedt geen partnerschappen of technische waarde. De achterban is giftig en kinderachtig. Ik kan zonder [de XRP-achterban] leven.”

In een livestream verklaarde hij vorig jaar dat hij niet wist hoe hij om moest gaan met deze groep altcoin-kopers, omdat zij zijn uitspraken zouden verdraaien. Hij noemde het bovendien een complottheorie dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) het op XRP zou hebben gemunt door Ripple en twee topmensen aan te klagen. Dat viel ook niet goed bij de gemeenschap.

Hoskinson verklaarde afgelopen zondag dat hij nog steeds achter zijn opmerkingen van vorig jaar staat. Er komt dus geen integratie van XRP of samenwerking met het ecosysteem van de XRPL. Naast de problemen met de XRP-achterban ziet hij tevens te veel verschillen tussen Cardano en XRP – de markten zouden te veel verschillen.

Advertentie

Cardano en XRP blijven groeien

Gelukkig is er ondertussen genoeg positief nieuws over de twee netwerken los van elkaar. Cardano is inmiddels één van de grootste netwerken in crypto-land. Met Ripple’s XRP lijkt ook wel goed te gaan. De coin heeft nog steeds te maken met de rechtszaak tussen Ripple en de SEC, maar er zijn steeds meer tekenen dat de rechtszaak bijna op zijn einde loopt.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie