Ivo Melchers Ivo Melchers
08/11/2023 09:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/11/2023 09:09

Cardano groeit en voegt zich tussen de grootste crypto netwerken

Cardano-ADA
cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano innoveert met nieuwe tool voor crypto creatievelingen

Foto: Sharaf Maksumov/Shutterstock

Cardano (ADA) staat al meerdere jaren tussen de grootste cryptomunten van de industrie. De layer-1 blockchain komt echter pas sinds dit jaar daadwerkelijk op gang. Het netwerk ontwikkelt zich nu in een hoge versnelling en krijgt steeds meer vertrouwen van crypto-gebruikers. Dankzij de indrukwekkende groei positioneert Cardano zichzelf nu tussen de grootste blockchains van de industrie.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Cardano op plek 12 in TVL

Uit data van DefiLlama blijkt dat Cardano momenteel het 12e grootste netwerk is als het aankomt op Total Value locked (TVL). Dit is een belangrijke metriek dat verwijst naar de totale waarde aan crypto dat is vastgezet in smart contracts op het netwerk.

Cardano vestigt zichzelf met 238,48 miljoen dollar aan vastgezette activa achter Bitcoin (BTC) en Base, het schalingsnetwerk van Coinbase dat draait bovenop Ethereum (ETH). Eerder nam Cardano een veel lagere plek in beslag, maar de afgelopen weken is de TVL enorm hard gestegen.

Op 19 oktober werd er namelijk nog 151,68 miljoen dollar vastgezet in decentralized finance (DeFi) protocollen op Cardano, maar inmiddels is dit gestegen tot 238,42 miljoen dollar. Dit betreft een stijging van maar liefst 57 procent in minder dan 3 weken tijd.

Echter is de cardano koers ook aanzienlijk gestegen in dit tijdsbestek. Om precies te zijn is de prijs met iets meer dan 32 procent gestegen. Kijkend naar de TVL in ADA-termen, die logischerwijs niet wordt beïnvloed door de prijs van ADA, is een stijging van bijna 9 procent op te merken. Dit is nog steeds een significante sprong in zo’n korte tijd.

Sinds de start van het jaar blijft de TVL op Cardano in hoog tempo toenemen. Op 1 januari werd er iets meer dan 200 miljoen ADA vergrendeld op het netwerk en momenteel betreft het bijna 680 miljoen ADA. De totale stijging staat gelijk aan een indrukwekkende 240 procent.

Ethereum, het allereerste smart contract netwerk, is nog altijd met uitstek de allergrootste blockchain. Met een TVL van meer dan 24 miljard dollar komt geen enkel netwerk in de buurt om het van de troon te stoten.

Advertentie

Cardano omarmt Polkadot

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Cardano gebruik gaat maken van Substrate, het onderliggende raamwerk van Polkadot (DOT). Substrate zal ingezet gaan worden voor het zogenoemde ‘partner chain’ project van Cardano.

Cardano wil Substrate gebruiken om een netwerk van onderling verbonden blockchains, met elk zijn unieke capaciteit, op te bouwen. Substrate is ontworpen om het voor ontwikkelaars eenvoudiger te maken om eigen aangepaste blockchains te bouwen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie