Kevin Schijven Kevin Schijven
16/12/2023 11:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/12/2023 11:15

Einde in zicht? Ripple hoofdjurist voorspelt afloop XRP rechtszaak

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Een ETF voor XRP is meer dan welkom, zegt Ripple CEO Brad Garlinghouse

Foto: Grey82/Shutterstock

De crypto markt verraste zowel vriend als vijand in 2023 met een sterker jaar dan verwacht.

Een van de meest positieve ontwikkelingen van 2023 was wellicht een eerste overwinning die Ripple (XRP) van de zomer boekte tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Daarmee was de rechtszaak echter nog niet gedaan. Stuart Alderoty, hoofdjurist van Ripple, voorspelt dat we in 2024 eindelijk een einde zullen zien aan de rechtszaak.

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Ripple hoofdjurist voorspelt einde XRP rechtszaak

In een blogartikel deelt Alderoty zijn voorspellingen voor de cryptomarkt van volgend jaar. Hij bespreekt niet alleen het juridische geschil met de SEC, maar ook de invloed ervan op de bredere cryptomarkt.

Ripple zit al sinds eind 2020 in een geschil met de SEC. De waakhond beschuldigt het Amerikaanse bedrijf van het illegaal verkopen van ongeregistreerde effecten met XRP.

Dat zorgde ervoor dat veel beurzen XRP van hun assortiment hadden verwijderd en de koers een harde klap kreeg.

Afgelopen zomer oordeelde de rechter dat de verkoop van XRP op secundaire markten, zoals crypto exchanges, niet als effectenverkoop geldt en dus niet onder het toezicht van de SEC valt.

Dat was een grote overwinning voor XRP fans. De digitale munt werd weer genoteerd op beurzen en de koers steeg even hard.

De SEC heeft echter hoger beroep aangetekend en er is nog geen beslissing genomen of de initiële verkoop van XRP door Ripple en leidinggevenden onder de Amerikaanse effectenwetgeving valt.

Advertentie

Meer voorspelling voor crypto markt voor volgend jaar

Ondanks dat er mogelijk een einde komt aan de rechtszaak, verwacht Alderoty niet dat de SEC zal kiezen voor een andere aanpak met betrekking tot de crypto-industrie. Hij verwacht dat de waakhond zal voortzetten met zijn strategie: “regulering door handhaving.”

Deze benadering wordt door de crypto-industrie sterk bekritiseerd. Toch verwacht Alderoty ook dat de rechterlijke macht een stokje zal steken voor de “overreach” van de SEC en deze zal indammen.

Daarnaast verwacht hij dat Amerikaanse wetgevers het eindelijk eens zullen worden om duidelijkere regelgeving op te stellen voor de crypto-industrie. Echter verwacht de advocaat dat de verschillende partijen het niet eens zullen zijn over de wijze van implementatie.

Daarom zal de invoering van nieuwe regelgeving vertraging oplopen. Dat zal volgens de jurist crypto-bedrijven in de VS kwetsbaar maken terwijl andere landen vooruitgang boeken omtrent deze kwesties.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie