Ivo Melchers Ivo Melchers
02/08/2023 13:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/08/2023 13:15

Cardano oprichter lacht veelgebruikt kritiekpunt weg

cardano-ada-logo
Cardano nieuws

Foto: Shutterstock/Maurice NORBERT

Er is in het verleden vaak gerefereerd naar Cardano (ADA) als zogenoemde ‘ghostchain’, ofwel een blockchain met weinig tot geen activiteit. Cardano is een populair layer-1 netwerk dat sinds september 2021 smart contracts ondersteunt. Volgens velen viel de activiteit op het netwerk na deze belangrijke update echter erg tegen waardoor het de term ghostchain kreeg toegeworpen. Inmiddels heeft de blockchain een mooie groei doorgemaakt en lacht Cardano oprichter Charles Hoskinson het veelgebruikte kritiekpunt weg.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cardano ghostchain

Gisteren repostte Hoskinson een tweet van TapTools waarin het ghostchain kritiekpunt onderuit wordt gehaald. Bovendien deelde hij een gifje van een persoon die zich voordoet als geest en aan het dansen is en voegde hij de  opmerking ‘’Ghostchain gonna Ghost’’ toe.

In de tweet van TapTools werden verschillende redenen genoemd om te bewijzen dat Cardano allesbehalve een ghostchain is.

Allereerst werd er geschreven dat het Cardano netwerk in totaal al meer dan 72,5 miljoen transacties heeft verwerkt. Vervolgens wordt er benoemd dat Cardano de thuisbasis is van meer dan 8,6 miljoen native activa.

De groeiende Total Value Locked (TVL) kon bovendien niet ontbreken in het rijtje. De TVL verwijst naar de totale waarde aan activa dat vaststaat in decentralized finance (DeFi) protocollen. Er werd aangekaart dat deze metriek zich in een exponentiële groei bevindt. Volgens data van DefiLlama staat de TVL van Cardano momenteel gelijk aan 182,66 miljoen. Aan het begin van het jaar stond de metriek nog vlak onder de 50 miljoen dollar.

Wanneer er naar de TVL in ADA-termen wordt gekeken is de groei zelfs nog imposanter. Op 1 januari stond er namelijk nog 198,65 miljoen ADA vast op het netwerk en inmiddels is dat uitgegroeid tot een totaal van 594,31 miljoen ADA.

Het totale aantal wallets werd ook nog naar voren gehaald. Momenteel telt het netwerk maar liefst 4,2 miljoen wallets en het totaal bevindt zich duidelijk in een groeiende trend volgens TapTools.

Als laatste wordt de kracht van de community genoemd als onderscheidende statistiek van Cardano. ‘’Verenigd door gedeelde waarden en een visie op een gedecentraliseerde toekomst is de Cardano gemeenschap levendig, betrokken en groeiend’’, zo schrijft TapTools.

Advertisement

Cardano Mithril update

Achter de schermen wordt er bovendien hard gewerkt om de Cardano blockchain tot een hoger niveau te tillen. Gisteren kon je bijvoorbeeld in het Cardano nieuws lezen dat de zogenoemde Mithril update is gelanceerd. De update verbetert de node-synchronisatie wat zorgt voor een toegankelijk netwerk.

Node-synchronisatie houdt in dat de lokale kopie van de blockchain bijgewerkt wordt tot de meest recente en accurate versie.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement