Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
01/08/2023 07:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/08/2023 07:20

Cardano lanceert nieuwe grote Mithril upgrade 

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano netwerk beschikt nu over bitcoin: hoe werkt dit?

Foto: Grey82 / Shutterstock.com

Meer dan een week geleden kondigde we het al aan, een nieuwe upgrade voor het Cardano (ADA) netwerk. Inmiddels is de upgrade, met de naam Mithril, ook daadwerkelijk doorgevoerd. Met Mithril maakt het netwerk belangrijke stappen richting efficiëntie wat de upgrade weet te verwezenlijken door de node synchronisatie te verbeteren.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Efficiëntere node synchronisatie door Mithril

Node-synchronisatie in crypto is het proces waarbij een nieuw toegevoegde of opnieuw verbonden node (een computer die deel uitmaakt van een blockchain netwerk) zijn lokale kopie van de blockchain bijwerkt door de meest recente transacties en blokken te downloaden van andere nodes in het netwerk. Dit zorgt ervoor dat elke node over de meest recente en accurate versie van de blockchain beschikt, wat essentieel is voor de integriteit en veiligheid van het netwerk.

Nodes zijn dus essentieel voor een blockchain. Mithril haakt op dit proces in door het geheugen- en schijfgebruik dat voor nodes nodig is te verminderen. Volgens een stake pool operator Banksy is de CPU rekenkracht geminimaliseerd tot slechts een korte piek tijdens de hash procedure, het moment dat transactiegegevens worden verwerkt. Daarnaast zorgt een efficiënter node beheer er ook voor dat het netwerk toegankelijker wordt voor jan en alleman die overweegt om bij te dragen. Een toegankelijk netwerk betekent een hogere kans op decentralisatie, veiligheid en weerbaarheid.

Advertisement

Cardano koers in de lift

Mithril zit in een lange rij van upgrades op het Cardano netwerk. Sinds de livegang steeg de ADA koers kort naar de $0,32, een stijging van 3%. Het is nog altijd zo’n 30% hoger dan de prijs van een maand geleden. ADA maakte in korte tijd een forse prijsstijging nadat de jarenlange effecten rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in het voordeel van het crypto bedrijf werd besloten. De crypto werd zelf begin juni namelijk ook door de SEC aangeklaagd als effect. 

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement