Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
01/08/2023 07:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/08/2023 07:20

Cardano lanceert nieuwe grote Mithril upgrade 

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano netwerk beschikt nu over bitcoin: hoe werkt dit?

Foto: Grey82 / Shutterstock.com

Meer dan een week geleden kondigde we het al aan, een nieuwe upgrade voor het Cardano (ADA) netwerk. Inmiddels is de upgrade, met de naam Mithril, ook daadwerkelijk doorgevoerd. Met Mithril maakt het netwerk belangrijke stappen richting efficiëntie wat de upgrade weet te verwezenlijken door de node synchronisatie te verbeteren.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Efficiëntere node synchronisatie door Mithril

Node-synchronisatie in crypto is het proces waarbij een nieuw toegevoegde of opnieuw verbonden node (een computer die deel uitmaakt van een blockchain netwerk) zijn lokale kopie van de blockchain bijwerkt door de meest recente transacties en blokken te downloaden van andere nodes in het netwerk. Dit zorgt ervoor dat elke node over de meest recente en accurate versie van de blockchain beschikt, wat essentieel is voor de integriteit en veiligheid van het netwerk.

Nodes zijn dus essentieel voor een blockchain. Mithril haakt op dit proces in door het geheugen- en schijfgebruik dat voor nodes nodig is te verminderen. Volgens een stake pool operator Banksy is de CPU rekenkracht geminimaliseerd tot slechts een korte piek tijdens de hash procedure, het moment dat transactiegegevens worden verwerkt. Daarnaast zorgt een efficiënter node beheer er ook voor dat het netwerk toegankelijker wordt voor jan en alleman die overweegt om bij te dragen. Een toegankelijk netwerk betekent een hogere kans op decentralisatie, veiligheid en weerbaarheid.

Advertentie

Cardano koers in de lift

Mithril zit in een lange rij van upgrades op het Cardano netwerk. Sinds de livegang steeg de ADA koers kort naar de $0,32, een stijging van 3%. Het is nog altijd zo’n 30% hoger dan de prijs van een maand geleden. ADA maakte in korte tijd een forse prijsstijging nadat de jarenlange effecten rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in het voordeel van het crypto bedrijf werd besloten. De crypto werd zelf begin juni namelijk ook door de SEC aangeklaagd als effect. 

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie
Advertentie