Ivo Melchers Ivo Melchers
09/01/2023 19:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/01/2023 19:11

In dit ziekenhuis kun je met Cardano betalen

cardano-ada-logo
Cardano nieuws

Foto: Shutterstock/sdecoret

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano (ADA), heeft op twitter de lancering van zijn nieuwe ziekenhuis genaamd ‘Hoskinson Health & Wellness Clinic’ aangekondigd. Het ziekenhuis zal vanaf februari volledig operationeel zijn en biedt zijn klanten een breed scala aan medische diensten aan.

Kan cardano eindelijk knallen? Analisten anticiperen grote stijging
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

ADA als betaalmiddel

Een van Hoskinson’s Twitter volgers vroeg het brein achter Cardano of hij in in het ziekenhuis met ADA kan gaan betalen. Hoskinson reageerde hierop met een: ‘ja’. De vraag of andere cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en/of ethereum (ETH) ook gebruikt kunnen worden als betaalmiddel blijft tot op heden nog onbeantwoord.

Volgens de LinkedIn-pagina van het bedrijf heeft het ziekenhuis momenteel ongeveer 10 werknemers in dienst en is het op zoek naar uitbreiding van het personeelsbestand.

In juli 2022 maakte Hoskinson bekend dat hij een restaurant en whiskey lounge zou gaan openen in Wheatland, Wyoming. Dit is de stad waar hij zelf leeft en volgens hem was er een gebrek aan goede opties in dit gebied. Tijdens de aankondiging gaf hij al aan dat het restaurant ‘crypto-friendly’ zal zijn, maar enkele maanden geleden bevestigde hij dat ADA geaccepteerd zal worden als betaalmiddel.

Kritiek op negeren stablecoin

Eerder kon je in het Cardano nieuws lezen dat de algoritmische stablecoin Djed in januari op het Cardano netwerk gelanceerd zal worden. De beslissing om van ADA een betaalmethode te maken in het nieuwe ziekenhuis was voor sommige mensen onbevredigend. Volgens hen had Hoskinson beter voor een alternatieve betalingsoptie zoals cardano’s eerste gedecentraliseerde stablecoin kunnen kiezen.

Naast Djed zal er binnenkort ook een nieuwe volledig door fiat ondersteunde, regelgevende stablecoin worden toegevoegd aan het Cardano-ecosysteem. Deze stablecoin wordt USDA genoemd en zal door de Amerikaanse dollar worden gedekt. De verwachting is dat USDA in het eerste kwartaal van dit jaar gelanceerd wordt op het netwerk.

Het zal dus niet lang meer duren voor de komst van twee stablecoins op de blockchain van Cardano en het is afwachten of Hoskinson deze coins, net als ADA, gaat accepteren bij zijn bedrijven.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie