Simon Bosch Simon Bosch
28/12/2022 20:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/12/2022 20:05

Is Cardano zeer ondergewaardeerd? Whales slaan sinds november in

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Is Cardano zeer ondergewaardeerd? Whales slaan sinds november in

Foto: JLStock/Shutterstock

Er zijn maar weinig cryptocurrencies die de afgelopen bullmarkt zo hard zijn gestegen als cardano (ADA). Maar we zitten nu in een bearmarkt, en net als de meeste coins is ADA weer hard gedaald. Toch zijn bepaalde investeerders al meerdere weken aan het inslaan, waardoor de token misschien wel zeer ondergewaardeerd is, zegt on-chain analist Santiment.

Cardano zet grote stap, eerste fiat stablecoin nu eindelijk een feit
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

Cardano whales kopen

Santiment meldt dat ADA investeerders “agressief accumuleren.” De zogenaamde ‘sharks’ en ‘whales’, oftewel investeerders met 100.000 tot 10 miljoen ADA in bezit, zijn sinds halverwege november hard aan het inslaan. Ondertussen is de prijs sindsdien met meer dan 20% gedaald.

Deze handelaren vinden de prijs aantrekkelijk genoeg om niet alleen te kopen tijdens de bearmarkt, maar ook om hun investeringen van exchanges te halen. De data meet namelijk de bedragen in individuele wallets, maar de meeste exchanges laten de tokens van klanten in slechts een paar wallets zitten. Dat geeft aan dat deze kopers vermoedelijk niet van plan zijn om snel te verkopen.

Verder heeft de grafiek van Cardano een ‘gat’ in het volume tussen de 26 dollarcent en 20 dollarcent. Dat betekent dat handelaren hier veel ADA zouden kunnen kopen of terug kunnen gaan kopen. Inmiddels hebben investeerders al zoveel verkocht dat de verkopers uitgeput beginnen te raken. De te verkopen tokens zijn immers een keer op.

Advertentie

Cardano-netwerk hard gegroeid

Het populaire netwerk is dit jaar een hoop veranderingen ondergaan. Vorige week maakte de Cardano Foundation bekend dat het netwerk ondanks de bearmarkt ten opzichte van vorig jaar 139% meer transacties heeft verwerkt, en dat het 47% meer wallets herbergt. Vorige maand werd bovendien duidelijk dat het aantal smart contracts met maar liefst 300% is gestegen.

Eén van de redenen hiervoor was de Vasil hard fork. Met deze upgrade werden transacties sneller en goedkoper. Dit zou één van de belangrijkste redenen zijn geweest voor de enorme groei. Ook krijgt het netwerk in januari zijn eigen algoritmische stablecoin.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie