Timo Bult Timo Bult
23/09/2022 08:54 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/09/2022 08:54

Cardano Vasil update succesvol geactiveerd, dit verandert er

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Analisten houden dit instapmoment in de gaten voor de Cardano koers

Foto: alfernec/Shutterstock

Eindelijk is het dan gebeurt; Cardano heeft de Vasil update geïmplementeerd. Deze bijzonder complexe update van het netwerk werd gisteravond geactiveerd middels het zogenoemde hard fork combinator (HFC) event waarmee Cardano een nieuw tijdperk is ingegaan. Wat houdt deze update in, en hoe zag de weg er naartoe eruit?

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cardano Vasil met succes geïmplementeerd

Gisteravond om 23:44 vond het HFC event voor Vasil plaats. Een aantal functionaliteiten zijn direct live gegaan maar de volledige functionaliteit van Vasil zal op 27 september lanceren. Op die dag start namelijk de volgende epoch.

Het is een grote update voor het Cardano-netwerk. De oprichter van het netwerk, Charles Hoskinson, zei eerder in het cardano nieuws over Vasil: “Dit is de meest ingewikkelde upgrade van Cardano in zijn geschiedenis, omdat het zowel wijzigingen in de programmeertaal Plutus omvat als wijzigingen in het consensusprotocol en een hele reeks andere dingen.” De update werd dan ook meerdere keren uitgesteld. 

Advertentie

Cardano wordt sneller en goedkoper

Waarom Vasil zo’n grote update is heeft alles te maken met de verbeteringen die het brengt. De update zal bijvoorbeeld transacties sneller en goedkoper maken en smart contracts meer functionaliteiten geven. Onder de motorkap is het een complexe update maar de resultaten spreken voor zich:

“Artano, een NFT-project dat momenteel op Cardano draait, heeft onlangs een blog gepubliceerd waarin ze hun bevindingen van uitgebreide tests delen. Bij het gebruik van Plutus v2 [de nieuwe versie na Vasil update, red.] zagen ze een afname van 90% in de scriptgrootte en een bijbehorende kostenreductie van meer dan 75%.” – Aldus Input Output Global in een blogpost.

Verder is een belangrijk onderdeel van Vasil diffusion pipelining. Dit zal de snelheid waarmee nieuwe transactieblokken met het netwerk worden gedeeld moeten verbeteren. Het resultaat hiervan is dat de bandbreedte waarmee informatie over het netwerk wordt gedeeld, wordt vergroot.

De cardano koers reageerde aanvankelijk positief op de update. Maar zoals in de altcoin update van vanochtend te lezen corrigeerde ADA vervolgens ook weer.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Cardano nieuws

Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Crypto Ontbijt: Memecoins exploderen, ETF-nieuws, rechtszaken & meer
Crypto Ontbijt: Memecoins exploderen, ETF-nieuws, rechtszaken & meer
Crypto Ontbijt: Nieuw Cardano tijdperk, GME hype & roerige week op komst
Crypto Ontbijt: Nieuw Cardano tijdperk, GME hype & roerige week op komst
Advertentie