Cardano oprichter legt uit waarom Vasil vertraging heeft opgelopen

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
De koers van cardano maakte een forse correctie de afgelopen twee weken. Volgens de analisten van Crypto Insiders is deze correctie echter nog niet voorbij, maar het einde lijkt wel in zicht te zijn. Daarna kan de koers wellicht een sterke beweging omhoog maken. Dat legden de analisten onlangs als volgt uit aan Premium leden:  “ADA ziet er nog steeds bullish uit. We zien graag dat de koers eerst richting de groene box gaat, tussen de 50% en 61,8% Fibonacci-niveau, oftewel de zone tussen 30 en 32 cent. Vanuit daar verwachten we een flinke beweging omhoog van de ADA koers.  Echter ziet het macroplaatje van de gehele cryptomarkt er momenteel niet goed uit. Ook een dalende bitcoin koers kan nog roet in het eten gooien. Onze analyse invalideert onder de $0,2387. Wij raden dus aan om nog zeer voorzichtig te zijn. In de Premium omgeving houden we alle leden op de hoogte en zullen we snel een nieuwe analyse delen.

Foto: alfernec/Shutterstock

De grote Vasil update van Cardano (ADA) werd in juni uitgesteld nadat er enkele bugs waren gevonden. De update is desalniettemin al actief op het testnet waar zo nu en dan nieuwe bugs worden gevonden. Waarom zorgt dit voor zoveel vertraging? In een nieuwe video legt de oprichter van het netwerk, Charles Hoskinson, uit hoe dat komt. Verder laat hij weten positief gestemd te zijn over deze nieuwe maand als het om de Vasil update gaat.

‘De meest ingewikkelde Cardano update ooit’

In de video legt Hoskinson uit dat versie 1.35 oorspronkelijk bedoeld was as versie die uiteindelijk ook op het mainnet zou worden doorgevoerd. Maar “er werden een aantal bugs gevonden: drie afzonderlijke bugs die resulteerden in drie nieuwe versies van de software. En nu hebben we 1.35.3, wat lijkt op de versie die de hard fork zal overleven en zal upgraden naar Vasil,” legt de oprichter uit.

Vasil brengt veel verbeteringen met zich mee en doet dit op een aantal verschillende vlakken. En dat is ook waarom Vasil een ingewikkelde update is voor de ontwikkelaars achter Cardano:

“Zoals ik eerder al zei, is dit de meest ingewikkelde upgrade van Cardano in zijn geschiedenis, omdat het zowel wijzigingen in de programmeertaal Plutus omvat als wijzigingen in het consensusprotocol en een hele reeks andere dingen, en het is een zeer beladen release. Er zit veel in, en als gevolg daarvan had iedereen er belang bij om grondig te testen.”

Grondige tests veroorzaken vertraging Cardano Vasil

Het is dus niet gek dat er binnen al deze nieuwe componenten eens iets misgaat. Zoals bij de meeste andere crypto-projecten worden nieuwe features grondig getest. Hoskinson legt uit hoe foutjes vervolgens tot grote vertraging kunnen zorgen:

“Het probleem is dat elke keer dat er iets wordt ontdekt, je dat moet repareren, maar dan moet je de oplossing verifiëren en de hele testpijplijn opnieuw doorlopen. Dus je komt in een situatie waarin je feature-compleet bent, maar dan moet je testen en als je test, ontdek je misschien iets, en dan moet je dat repareren. En dan moet je de hele testpijplijn weer door. Dit is dus de oorzaak van vertragingen bij de release.”

Desalniettemin is de oprichter positief over de stand van zaken. Zo zouden de grote Cardano Improvement Proposals 31, 32, 33 en 40 geen problemen bevatten. “Dus slechts enkele randgevallen om op te lossen, en hopelijk kunnen we halverwege de maand komen met een update met meer nieuws,” concludeert Hoskinson.

Deel dit artikel

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie
Advertentie