Ivo Melchers Ivo Melchers
03/12/2022 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/12/2022 14:30

Nieuwe algoritmische stablecoin op Cardano roept angsten op

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Analisten opgelucht: Cardano koers positief, ADA verwachting omhoog

Foto: JLStock/Shutterstock

Eerder kon je in het Cardano nieuws lezen dat de CEO van stablecoin ontwikkelingsbedrijf COTI bekend had gemaakt dat Djed, de nieuwe algoritmische stablecoin, gelanceerd wordt in januari 2023. Deze stablecoin zal gekoppeld worden aan de Amerikaanse dollar en bestaan op het netwerk van Cardano (ADA). Cardano gebruikers zullen in staat zijn om ADA als onderpand te gebruiken voor het minten van Djed.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Djed leidt tot angsten

Verschillende mensen binnen de community van Cardano hebben hun zorgen geuit over de lancering van de nieuwe algoritmische stablecoin. Het wordt namelijk vergeleken met de algoritmische stablecoin van Terra (LUNA), genaamd TerraUSD (UST). LUNA en UST stortte eerder dit jaar als een kaartenhuis in elkaar nadat UST zijn peg, ofwel koppeling, met de Amerikaanse dollar verloor.

Cardano holders laten op Twitter weten dat ze weinig vertrouwen hebben in Djed na de eerdere ineenstorting van UST. Algoritmische stablecoins zijn volgens sommige mensen uit de Cardano community volledig afgeschreven waardoor de voorkeur uitgaat naar een door de dollar gedekte stablecoin als Tether (USDT).

Circle, de uitgever van USD Coin (USDC) en Euro Coin (EUROC) zei in een statement dat algoritmische stablecoins met complexe onderpand structuren en technologische stabilisatiemechanismen niet dezelfde waarde hebben als gereguleerde, volledig door de dollar gedekte stablecoins:

‘’De ineenstorting van Terra eerder dit jaar onderstreepte dat niet alle stablecoins gelijk gecreëerd zijn.’’

Advertentie

USDA stablecoin

Djed is niet de enige stablecoin op het Cardano netwerk die gelanceerd gaat worden in het begin van 2023. Emurgo, het ontwikkelingsplatform en tevens de commerciële tak van Cardano, had eerder namelijk bekendgemaakt dat USDA, de eerste volledig door fiat ondersteunde, regelgevende stablecoin, in het eerste kwartaal van 2023 gelanceerd zal worden.

USDA is het eerste product dat naar de markt wordt gebracht met Anzens, Emurgo’s nieuwe productlijn, en zal gekoppeld worden aan de Amerikaanse dollar. Anzens heeft als doel om de kloof tussen traditional finance (TradFi) en decentralized finance (DeFi) kleiner te maken.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie