Erik Juffermans Erik Juffermans
20/09/2022 08:05 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/09/2022 08:05

Nog 2 dagen tot grote Cardano update, wat gaat dit doen?

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano analyse: ADA koers storm mogelijk snel af op bodem

Foto: D.Prpic/Shutterstock

We schreven er deze week al vaker over; de Vasil update van Cardano (ADA). Aankomende donderdag, 22 september, wordt de zogeheten hard fork na meerdere maanden vertraging eindelijk uitgevoerd. We zetten nog een keer de belangrijkste punten op een rijtje.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat gaat aan Cardano veranderen?

Volgens de ontwikkelaars van het Cardano netwerk is de Vasil update de grootste en meest belangrijke update sinds de geboorte van Cardano. De update zal ervoor gaan zorgen dat transacties op Cardano nog sneller worden verwerkt. Ook de kosten per transactie zullen met ingang van de update aanzienlijk dalen.

Pipelining is een van de veranderingen die de Vasil update met zich mee zal brengen. Pipelining zal ervoor zorgen dat blocks elkaar sneller opvolgen binnen de blockchain. Hierdoor zal de schaalbaarheid en daarmee de toepasbaarheid van het Cardano netwerk worden versterkt. 

De toepasbaarheid is een van de voornaamste prioriteiten van Cardano. Recent sprak mede-oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, zich uit over de langetermijndoelen van het netwerk; ze willen hèt globale financiële besturingssysteem van de toekomst worden. Een ambitieus plan. Maar de Vasil update moet Cardano een stap dichterbij brengen, aldus Hoskinson.

Ook zal de update een grote upgrade voor Plutus-script bevatten. Plutus is de programmeertaal die wordt gebruikt voor de smart contracts op de Cardano blockchain. Ook programma’s die worden gebouwd op het Cardano netwerk gebruiken deze programmeertaal. Plutus werd geïntroduceerd tijdens de vorige grote update van het Cardano netwerk, Alonzo, in september vorig jaar.


Advertentie

Bitvavo giveaway

Bitvavo gaat een aantal van onze lezers verrassen met kaarten voor de Nations league wedstrijd Nederland – België op zondag 25 september! Niet alleen worden er kaarten weggegeven, ook zullen er andere Oranje prijzen worden verloot onder trouwe lezers.

Zie jij het bijwonen van de wedstrijd Nederland – België op andermans kosten wel zitten, meld je dan hieronder aan met je eigen naam en je e-mailadres. Met een beetje geluk zit jij dan over iets meer dan twee weken in het stadion!

Heb je een account bij Bitvavo? Geef dan dit e-mailadres op

Wees er wel snel bij, want met de winnaars wordt op woensdag 21 september contact opgenomen!


Meer ADA holders, goed voor koers?

De native token van het Cardano netwerk is ADA. In afwachting van de grote Vasil update zien we dat het aantal ADA houders de afgelopen maanden is toegenomen. Het aantal adressen dat tussen de 10.000 en 100.000 ADA bezit is de afgelopen drie maanden met 7% toegenomen. Ook de grote ADA-bezitters met tussen de 100.000 en 1 miljoen ADA tokens zijn met 2% gegroeid. Ondanks een forse koersdaling van ADA over de afgelopen maanden, zien we dus een voorzichtig optimisme terugkeren onder ADA houders. Of de koers positief reageert op de update, is maar de vraag. Die verwachting bestond ook vorige week voor de ‘merge’ van Ethereum (ETH).

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie