Roy van Krieken Roy van Krieken
25/03/2024 07:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/03/2024 18:14

Oprichter Cardano doet bijzondere voorspellingen voor 2030

Cardano-ADA
cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano-ontwikkelaar hint naar veelbelovende samenwerking

Foto: Piotr Swat/Shutterstock

Oprichter van Cardano (ADA), Charles Hoskinson, heeft een aantal bijzondere voorspellingen voor 2030 gedaan. Hij verwacht een revolutionaire technologische vooruitgang, mede door de exponentiële toename van de rekenkracht van computers. Mogelijk met grote impact op de crypto industrie.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Vooruitgang machine learning

In een recente post op X (voormalig Twitter) doet Hoskinson zijn voorspellingen. Hij denkt dat in 2030 een gaming PC machine learning modellen kan uitvoeren die duizend keer krachtiger zijn dan Mixtral.

Deze grote stap voorwaarts in machine learning zou vooral moeten komen door gespecialiseerde hardware en meer optimalisatie. Gaming PC’s in 2030 zullen ook toenemen in rekenkracht en zullen tegen die tijd taken kunnen doen die nu alleen de allerbeste computers ter wereld kunnen uitvoeren.

De voorspelling van de crypto-oprichter heeft niet veel weg van de wet van Moore. Dit stelt dat het aantal transistors op een chip elke twee jaar verdubbelt. De rekenkracht van een computer zal dus ook elke twee jaar verdubbelen. 

De wet van Moore geldt al sinds 1965, maar er zijn twijfels of de wet zal blijven gelden. Huidige transistors zijn namelijk zo klein dat ze tegen de limiet aanlopen van wat fysiek mogelijk is.

Advertentie

Voorspelling zou een revolutie betekenen

Als de voorspellingen van de Cardano-oprichter uitkomen, dan zou het een ware revolutie betekenen op heel veel verschillende vlakken. Machine learning zou veel sneller en beter zijn, AI wordt onvoorstelbaar bruikbaar en computers kunnen dingen doen die nu voor onmogelijk worden gehouden.

Met de introductie van ChatGPT en andere AI-chatbots is de ontwikkeling van AI plotseling in het daglicht gezet. Iedereen kan nu zien wat voor een gigantische stappen er al zijn gemaakt. AI gaat alleen nog beter worden en kan zo ook meer invloed gaan hebben op de cryptowereld.

AI gebruiken om crypto te handelen

Zo denkt de CEO van Nvidia dat AI crypto totaal kan gaan veranderen. Zo zou toekomstige AI zelfstandig beslissingen, afwegingen en keuzes kunnen maken. Hierdoor zou volledig geautomatiseerde handel mogelijk worden. Nu wordt er echter nog gewaarschuwd voor het gebruik van AI om te handelen.

Als AI echt zo goed gaat worden, dan zal iedereen met toegang tot deze AI een enorm voordeel hebben tegenover de rest. Of gewone menselijke handelaren dan nog enigszins mee kunnen komen is de vraag.

Voordat dit echter werkelijkheid wordt moet er wel nog een heleboel gebeuren. Mocht de voorspelling van Hoskins echter uitkomen, dan kunnen we ons voorbereiden op een enorme technologische vooruitgang waarin AI een veel grotere rol zal hebben.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie