Roy van Krieken Roy van Krieken
25/03/2024 07:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/03/2024 18:14

Oprichter Cardano doet bijzondere voorspellingen voor 2030

Cardano-ADA
cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano-ontwikkelaar hint naar veelbelovende samenwerking

Foto: Piotr Swat/Shutterstock

Oprichter van Cardano (ADA), Charles Hoskinson, heeft een aantal bijzondere voorspellingen voor 2030 gedaan. Hij verwacht een revolutionaire technologische vooruitgang, mede door de exponentiële toename van de rekenkracht van computers. Mogelijk met grote impact op de crypto industrie.

Vooruitgang machine learning

In een recente post op X (voormalig Twitter) doet Hoskinson zijn voorspellingen. Hij denkt dat in 2030 een gaming PC machine learning modellen kan uitvoeren die duizend keer krachtiger zijn dan Mixtral.

Deze grote stap voorwaarts in machine learning zou vooral moeten komen door gespecialiseerde hardware en meer optimalisatie. Gaming PC’s in 2030 zullen ook toenemen in rekenkracht en zullen tegen die tijd taken kunnen doen die nu alleen de allerbeste computers ter wereld kunnen uitvoeren.

De voorspelling van de crypto-oprichter heeft niet veel weg van de wet van Moore. Dit stelt dat het aantal transistors op een chip elke twee jaar verdubbelt. De rekenkracht van een computer zal dus ook elke twee jaar verdubbelen. 

De wet van Moore geldt al sinds 1965, maar er zijn twijfels of de wet zal blijven gelden. Huidige transistors zijn namelijk zo klein dat ze tegen de limiet aanlopen van wat fysiek mogelijk is.

Advertentie

Voorspelling zou een revolutie betekenen

Als de voorspellingen van de Cardano-oprichter uitkomen, dan zou het een ware revolutie betekenen op heel veel verschillende vlakken. Machine learning zou veel sneller en beter zijn, AI wordt onvoorstelbaar bruikbaar en computers kunnen dingen doen die nu voor onmogelijk worden gehouden.

Met de introductie van ChatGPT en andere AI-chatbots is de ontwikkeling van AI plotseling in het daglicht gezet. Iedereen kan nu zien wat voor een gigantische stappen er al zijn gemaakt. AI gaat alleen nog beter worden en kan zo ook meer invloed gaan hebben op de cryptowereld.

AI gebruiken om crypto te handelen

Zo denkt de CEO van Nvidia dat AI crypto totaal kan gaan veranderen. Zo zou toekomstige AI zelfstandig beslissingen, afwegingen en keuzes kunnen maken. Hierdoor zou volledig geautomatiseerde handel mogelijk worden. Nu wordt er echter nog gewaarschuwd voor het gebruik van AI om te handelen.

Als AI echt zo goed gaat worden, dan zal iedereen met toegang tot deze AI een enorm voordeel hebben tegenover de rest. Of gewone menselijke handelaren dan nog enigszins mee kunnen komen is de vraag.

Voordat dit echter werkelijkheid wordt moet er wel nog een heleboel gebeuren. Mocht de voorspelling van Hoskins echter uitkomen, dan kunnen we ons voorbereiden op een enorme technologische vooruitgang waarin AI een veel grotere rol zal hebben.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie
Advertentie