Kevin Schijven Kevin Schijven
28/01/2024 18:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/01/2024 14:01

AI kan niet voorspellen welke crypto gaat stijgen, waarschuwt waakhond

Nieuws
La IA no puede predecir qué cryptos subirán, advierte el regulador

Foto: Stock-Asso/Shutterstock

Het gebruik van artificial intelligence (AI), of kunstmatige intelligentie, wordt steeds populairder in de handelswereld.

Beleggers hopen dat ze met behulp van AI kunnen inspelen op de volgende crypto die hard gaat stijgen en zo enorme winsten behalen. Volgens de Amerikaanse toezichthouder is dat echter zeer gevaarlijk.

Bitcoin koers kan komende maanden verdubbelen, suggereert indicator

AI kan niet de toekomst in crypto voorspellen, waarschuwt CFTC

De Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC), de toezichthouder voor de derivatenmarkt, benadrukt in een nieuw persbericht dat AI niet de toekomst kan voorspellen.

De financiële waakhond waarschuwt crypto-beleggers dat ze in 2024 op moeten passen voor overdreven beloftes die worden gedaan over AI-handelsbots.

We zien steeds meer handelsplatforms functies aanbieden met dit soort AI-bots. Ze promoten hoge rendementen via het gebruik van de bots, handelssignalen met ongekend hoog succes en algoritmes voor arbitrage.

Ook waarschuwt de CFTC voor sociale media influencers die beleggers misleiden met valse beloftes over het gebruik van AI:

“De prevalentie van sociale mediaplatforms en ‘influencers’ maakt het voor fraudeurs nog gemakkelijker om valse informatie te verspreiden,” aldus de CFTC.

Volgens de toezichthouder is de hype omtrent AI misleidend. Oplichters maken misbruik van de hype door op sociale media valse beloftes te doen over AI.

De CFTC benadrukt daarom dat het cruciaal is om altijd eerst grondig onderzoek te doen naar een bedrijf en diens achtergrond voordat men belegt of gebruik maakt van AI-handelsbots.

Advertentie

Meer recent AI en crypto nieuws

Begin vorig jaar begon de hype omtrent AI aan te slaan met de komst van ChatGPT. Dat zorgde ervoor dat cryptomunten verbonden aan AI-technologie ook hard stegen.

Vervolgens nam de hype omtrent AI weer af en daalde deze tokens ook weer hard. Die hype kan echter snel terugkomen met de volgende grote ontwikkeling in AI en doordat steeds meer handelsplatformen de technologie inzetten.

Desondanks is de boodschap van de CFTC  duidelijk: vertrouw niet blindelings op kunstmatige intelligentie en handelsrobots. Ondanks hun groeiende populariteit, benadrukt de CFTC dat AI de toekomst niet kan voorspellen

International Energy Agency (IEA) waarschuwde recent ook dat AI en crypto voor een enorme groei in het energieverbruik kunnen zorgen.

Onlangs lanceerde een bedrijf nog een eigen soort ChatGPT, maar dan expliciet gericht op de crypto industrie.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie