Erik Juffermans Erik Juffermans
17/05/2023 10:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2023 10:40

ChatGPT CEO waarschuwt Amerikaans congres over gevaren van AI

Nieuws
Elon Musk uit opnieuw zijn zorgen over kunstmatige intelligentie

Foto: Gorodenkoff/Shutterstock

Sam Altman is de CEO van OpenAI, het bedrijf achter het razend populaire ChatGPT. Altman verscheen gisteren voor het Amerikaanse congres om zijn mening te geven over mogelijke regelgeving binnen de opkomende artificial intelligence (AI) industrie. Hij spreekt onder andere over de potentiële gevaren van kunstmatige intelligentie: “Als deze technologie fout gaat, dan kan het heel erg fout gaan,” aldus Altman.

SOL koers heeft het moeilijk, maar netwerk floreert
SOL koers heeft het moeilijk, maar netwerk floreert

Specialisten bezorgd over AI

Opmerkelijk genoeg adviseert Altman nationaal toezicht op de AI sector. De federale overheid moet volgens hem de mogelijkheid hebben om licenties te allen tijde terug te kunnen trekken. Ook vindt hij dat ontwikkelaars aansprakelijk gehouden moeten worden wanneer een consument schade ondervindt van een AI-product.

Naast Altman getuigden ook IBM directeur Christina Montgomery en professor Gary Marcus van de New York University. De laatstgenoemde stelde zelfs een globaal toezichtsorgaan op de ontwikkeling van AI voor. Hierin kon Altman zich vinden, maar of dit te realiseren is, is echter een ander verhaal.

Alle drie specialisten waren het eens over de meeste punten die werden besproken. Ook is het drietal van mening dat de noodzaak voor regelgeving in de AI-industrie extreem hoog is. De ontwikkeling gaat verschrikkelijk hard, en zonder regels voor ontwikkelaars en bescherming voor consumenten liggen de risico’s zeer hoog.

Vooral Marcus, de NYU professor, wijst op de gevaren van AI. Volgens hem begrijpt niemand en kan ook niemand voorspellen hoe gevaarlijk AI kan worden. Zelfs bestaande AI producten hebben immense potentie. Hij adviseert een hele voorzichtige en bovenal transparante aanpak.

Altman’s Worldcoin

Op maandag schreven we al hoe Sam Altman bezig is met een ambitieus crypto project om AI en crypto te verenigen. Het betreft Worldcoin, een crypto asset die de gevaren van artificial intelligence tegen moet gaan. Dat project ziet echter veel kritiek omtrent het opslaan van persoonlijke data. Toch ziet het project volgens de Financial Times vele miljoenen binnenstromen.

AI-crypto maken opmars

Dat AI de nieuwe hype van het moment is, dat is ondertussen wel duidelijk. Deze hype is ondertussen ook al overgeslagen naar de crypto markt. Honderden tokens duiken op die iets met AI-technologie zouden doen. Op Twitter vroegen we onze volgers of zij al zo’n AI-cryptocurrency aan hun portfolio hebben toegevoegd. Laat ons weten wat jij denkt!

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Advertentie
crypto-insiders-icon