Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Coca-Cola zet blockchain-oplossing in voor efficiëntere supply chain

Coca-Cola gebruikt blockchain-technologie nu voor een deel van zijn supply chain. SAP ontwikkelde een permissioned-blockchain waardoor de toeleveringsketens van bedrijven efficiënter zouden worden. Business Insider deed op 4 november verslag van de nieuwe oplossing waar Coca-Cola mee werkt.

Ruim 70 franchises van Coca-Cola kunnen nu gebruikmaken van de nieuwe blockchain-oplossing die door SAP werd ontwikkeld. Alle transactiegegevens worden versleuteld maar zichtbaar voor alle franchises opgeslagen in de blockchain.

- Advertentie -

Het voordeel hiervan is dat iedereen die toegang heeft tot de blockchain de transacties binnen de toeleveringsketen kunnen inzien. Een Amerikaans bedrijf, Coke One North America, dat honderdduizenden orders tussen 12 leveranciers organiseert binnen de toeleveringsketen voor Coca-Cola stelt het volgende:

Er zijn een aantal transacties tussen bedrijven en meerdere partijen die inefficiënt verlopen. Ze gaan via tussenpersonen; ze zijn erg traag. En we vonden dat we dit konden verbeteren en zo geld konden besparen,

Aldus Andrei Semenov, manager bij Coke One North America. Blockchain-technologie leent zich perfect voor het efficiënter en betrouwbaarder maken van supply chains. Zo zijn er een groot aantal bedrijven wereldwijd die de technologie onderzoeken of zelfs al inzetten.

Afgelopen juli maakte Nestlé nog bekend dat het een pilot gaat draaien om blockchain-technologie te testen voor zijn supply chain. In oktober werd daarnaast bekend dat Walmart Indiase garnalen volgt met behulp van de technologie.

Ook IKEA onderzoekt de technologie. Het Zweedse bedrijf testte in oktober de technologie voor het afwikkelen van facturen met behulp van de Ethereum-blockchain. Kortom, veel megaconcerns in de wereld lijken blockchain vroeg of laat in te zullen gaan zetten.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse voor je klaar staan! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees hem dan snel!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.761,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.816,93 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.837,79 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.891,39 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.761,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.816,93 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.837,79 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.891,39 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin Bulletin: De bijzondere geschiedenis van bitcoin als geld

Ondertussen al meer dan tien jaar geleden publiceerde Satoshi de Bitcoin white paper waarmee het verhaal van bitcoin begon. Het is misschien lastig om...