Timo Bult Timo Bult
06/11/2019 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2019 07:00

Coca-Cola zet blockchain-oplossing in voor efficiëntere supply chain

Nieuws
Coca-Cola zet blockchain-oplossing in voor efficiëntere supply chain

Foto: New Africa/Shutterstock

Coca-Cola gebruikt blockchain-technologie nu voor een deel van zijn supply chain. SAP ontwikkelde een permissioned-blockchain waardoor de toeleveringsketens van bedrijven efficiënter zouden worden. Business Insider deed op 4 november verslag van de nieuwe oplossing waar Coca-Cola mee werkt.
Ruim 70 franchises van Coca-Cola kunnen nu gebruikmaken van de nieuwe blockchain-oplossing die door SAP werd ontwikkeld. Alle transactiegegevens worden versleuteld maar zichtbaar voor alle franchises opgeslagen in de blockchain.
Het voordeel hiervan is dat iedereen die toegang heeft tot de blockchain de transacties binnen de toeleveringsketen kunnen inzien. Een Amerikaans bedrijf, Coke One North America, dat honderdduizenden orders tussen 12 leveranciers organiseert binnen de toeleveringsketen voor Coca-Cola stelt het volgende:

Er zijn een aantal transacties tussen bedrijven en meerdere partijen die inefficiënt verlopen. Ze gaan via tussenpersonen; ze zijn erg traag. En we vonden dat we dit konden verbeteren en zo geld konden besparen,

Aldus Andrei Semenov, manager bij Coke One North America. Blockchain-technologie leent zich perfect voor het efficiënter en betrouwbaarder maken van supply chains. Zo zijn er een groot aantal bedrijven wereldwijd die de technologie onderzoeken of zelfs al inzetten.
Afgelopen juli maakte Nestlé nog bekend dat het een pilot gaat draaien om blockchain-technologie te testen voor zijn supply chain. In oktober werd daarnaast bekend dat Walmart Indiase garnalen volgt met behulp van de technologie.
Ook IKEA onderzoekt de technologie. Het Zweedse bedrijf testte in oktober de technologie voor het afwikkelen van facturen met behulp van de Ethereum-blockchain. Kortom, veel megaconcerns in de wereld lijken blockchain vroeg of laat in te zullen gaan zetten.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse voor je klaar staan! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees hem dan snel!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie