Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Nestlé gaat supply chain pilot draaien met blockchain-technologie

Nestlé gaat supply chain pilot draaien met blockchain-technologie

Nestlé, het grootste voedingsmiddelenconcern ter wereld, heeft gisteren in een persbericht bekend gemaakt dat het bedrijf haar supply chain van producten gaat monitoren met behulp van blockchain-technologie. Er zal samen met OpenSC in januari een blockchain pilot worden gelanceerd. OpenSC is een blockchain die is ontworpen door het Wereld Natuur Fonds Australië en BCG Digital Ventures.

Magdi Batato, Executive Vice President en Head of Operations bij Nestlè, laat in het persbericht het volgende weten:

We willen dat onze klanten een goed geïnformeerde keuze maken wanneer ze een product kiezen – dat ze verantwoord kiezen. Open blockchain-technologie stelt ons mogelijk in staat om betrouwbare informatie met klanten te delen op een toegankelijke manier.

- Advertentie -

Naar eigen zeggen zal Nestlé met de uitrol van een pilot van dit formaat het eerste grote bedrijf in de voedingsmiddelen zijn die dat op deze manier doet. Initieel zal in de pilot melk worden getraceerd, van de productiefaciliteiten in Nieuw Zeeland tot aan de fabrieken en opslag in het Midden-Oosten. Later zal Nestlé ook palmolie volgen, dat in Amerika wordt vervaardigd.

Vorige week woensdag maakte Walmart China bekend VeChain te gaan gebruiken in de management van haar supply chain. Voor de Chinese markt zal Walmart producten middels blockchain-technologie gaan volgen.

Heb je zondag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.281,66 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.172,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.231,95 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.237,84 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.239,85 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

0
Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot 18 mei zat er maar liefst voor $20 miljard aan marktorders in die weekly candle. Als we de week daarna kijken zitten we op $14...