Timo Bult Timo Bult
05/10/2019 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/10/2019 13:00

Walmart zet Indiase garnalen op de blockchain in samenwerking met IBM

Nieuws
Walmart zet Indiase garnalen op de blockchain in samenwerking met IBM

Foto: Sundry Photography/Shutterstock

De Amerikaanse retail-gigant Walmart gaat garnalen afkomstig uit India middels blockchain-technologie volgen. Dit doet het bedrijf in samenwerking met IBM, aldus het Indiase zakelijke nieuwsplatform LiveMint.
Garnalen zijn India’s grootste agrarische exportproduct en de Verenigde Staten is de grootste afnemer. 46% van de garnalen die India exporteert worden verkocht aan de VS. Met blockchain-technologie hoopt Walmart beter na te kunnen gaan wat er precies met garnalen gebeurt binnen de toeleveringsketen.
Volgens de persident van de National Fisheries Institute, John Connelly, is het een positieve ontwikkeling:

Als een van de meest verhandelde producten ter wereld hebben zeevruchten een complexe en uitgebreide toeleveringsketen, waardoor het testen en verder ontwikkelen van door technologie ondersteunde traceerbaarheidsprogramma’s een belangrijke stap is. Het is bemoedigend om een retailleider als Walmart te zien deelnemen aan blockchain-testen voor zeevruchten.

De technologie zal Indiase garnalen boeren daarnaast helpen aan de zeer strikte voedselstandaarden van de VS te voldoen. Hierdoor zou de groei van de sector op de lange termijn zeker gesteld kunnen worden.
Walmart loopt voorop als het om het testen en gebruiken van blockchain-technologie gaat. Zo bleek uit een patentaanvraag afgelopen augustus dat het blockchain wil gaan gebruiken voor een drone communicatiesysteem.
Uit een andere patentaanvraag blijkt dat de retail-gigant mogelijk een eigen cryptocurrency uit gaat brengen die lijkt op Facebooks Libra. De initiatieven van Walmart omtrent blockchain lijken zich echter vooral te richten op supply chain management.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan. Wil je weten wat hij verwacht van de lange termijn? lees dan hier verder!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie