Kevin Schijven Kevin Schijven
15/08/2019 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/08/2019 09:45

Walmart gaat blockchain gebruiken voor drone communicatiesysteem

Nieuws
Walmart gaat blockchain gebruiken voor drone communicatiesysteem

Foto: Sundry Photography/Shutterstock

De Amerikaanse kleinhandel gigant Walmart gaat blockchain-technologie toepassen op het gebruik van drones. Dat blijkt uit een patentaanvraag ingediend bij de U.S. Patent and Trademark Office (USPTO) op 1 augustus.
In de aanvraag wordt een communicatie systeem tussen drones beschreven dat gebruik maakt van blockchain-technologie. Hiermee kunnen unnmanned aerial vehicles (UAV), oftewel drones, informatie met elkaar delen zodat ze bijvoorbeeld bewust zijn van elkaars locatie.
Blockchain-technologie wordt in het systeem gebruikt om informatie te versleutelen en door te sturen naar andere drones die de informatie weer kunnen ontgrendelen. De informatie die gedeeld wordt zou onder andere identificatie nummers, vliegsnelheid, vluchthoogte, vluchtroutes, laadcapaciteit en batterijinformatie kunnen zijn.
Op dezelfde dag diende Walmart nog een patentaanvraag in bij de USPTO. Walmart is wellicht van plan een eigen cryptocurrency te ontwikkelen, namelijk een stablecoin die hoogstwaarschijnlijk gekoppeld wordt aan de Amerikaanse dollar (USD). Het project lijkt sterk op de Libra van Facebook.
Eind juni kondigde de Chinese tak van Walmart aan dat het van plan is om de VeChainThor blockchain te gaan gebruiken in de supply chain management van het bedrijf.
Heb je maandag de nieuwe koersanalyse van onze analist David gemist? Volgens hem is er mogelijk zwaar weer op komst voor bitcoin (BTC)! Klik hier om Davids laatste column te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie