Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Walmart gaat blockchain gebruiken voor drone communicatiesysteem

De Amerikaanse kleinhandel gigant Walmart gaat blockchain-technologie toepassen op het gebruik van drones. Dat blijkt uit een patentaanvraag ingediend bij de U.S. Patent and Trademark Office (USPTO) op 1 augustus.

In de aanvraag wordt een communicatie systeem tussen drones beschreven dat gebruik maakt van blockchain-technologie. Hiermee kunnen unnmanned aerial vehicles (UAV), oftewel drones, informatie met elkaar delen zodat ze bijvoorbeeld bewust zijn van elkaars locatie.

- Advertentie -

Blockchain-technologie wordt in het systeem gebruikt om informatie te versleutelen en door te sturen naar andere drones die de informatie weer kunnen ontgrendelen. De informatie die gedeeld wordt zou onder andere identificatie nummers, vliegsnelheid, vluchthoogte, vluchtroutes, laadcapaciteit en batterijinformatie kunnen zijn.

Op dezelfde dag diende Walmart nog een patentaanvraag in bij de USPTO. Walmart is wellicht van plan een eigen cryptocurrency te ontwikkelen, namelijk een stablecoin die hoogstwaarschijnlijk gekoppeld wordt aan de Amerikaanse dollar (USD). Het project lijkt sterk op de Libra van Facebook.

Eind juni kondigde de Chinese tak van Walmart aan dat het van plan is om de VeChainThor blockchain te gaan gebruiken in de supply chain management van het bedrijf.

Heb je maandag de nieuwe koersanalyse van onze analist David gemist? Volgens hem is er mogelijk zwaar weer op komst voor bitcoin (BTC)! Klik hier om Davids laatste column te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.102,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.921,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.937,80 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.966,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.020,80 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.102,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.921,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.937,80 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.966,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.020,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...