Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

IKEA wikkelt factuur af middels ‘smart invoice’ op Ethereum-blockchain

IKEA IJsland heeft deelgenomen aan een transactie op het Ethereum-netwerk. Dit gebeurde met behulp van een smart contract en e-money. Dit kondigt het bedrijf dat de transactie faciliteerde, Tradeshift, aan in een onlangs verschenen persbericht.

Bij de transactie waren verschillende partijen betrokken. Zo was er Tradeshift die het platform waarop het gebeurde faciliteerde. Daarnaast zorgde Monerium, een in IJsland gevestigd bedrijf, voor het “programmeerbare digitale geld”. Het was Nordic Store die op deze manier goederen van IKEA IJsland kon kopen.

- Advertentie -

Volgens Monerium en Tradeshift laat de transactie zien dat “door de overheid-gereguleerd en programmeerbaar digitaal geld klaar is voor de mainstream-markten.” Monerium ontving afgelopen juni een vergunning van de IJslandse financiële toezichthouder, de Financial Supervisory Authority of Iceland (FME), om fiatvaluta via blockchain-netwerken te versturen. De CEO van Monerium, Sveinn Valfells, legt uit:

In tegenstelling tot cryptocurrencies, die volatiel zijn, is e-money een bewezen digitaal alternatief voor contant geld, gereguleerd en op ieder moment inwisselbaar. Het gebruik van programmeerbaar e-money in combinatie met smart contracts luidt een nieuwe categorie betalingen in.

De medeoprichter van Tradeshift, Gert Sylvest, legt verder uit hoe ‘smart invoices’ geldstromen kunnen verbeteren:

Met een ‘smart invoices’ kunnen we tokens uitgeven die de toekomstige cashflow vertegenwoordigen tot op elke dollar op de factuur. Iedereen die tokens bezit, wordt op de vervaldag betaald, wat een smart invoice ideaal maakt om te gebruiken voor oplossingen voor financiële services,

crypto_insiders_members_banner

De CFO van IKEA IJsland, Stefan Arnason, stelt dat de ontwikkeling de manier waarop klanten en bedrijven met elkaar omgaan volledig kan veranderen:

Een programmeerbare financiële supply chain, waar handelspartners informatiestromen kunnen verbinden met geldstromen door middel van smart contracts, zal de manier veranderen waarop leveranciers en klanten met elkaar omgaan.

Dat een grote naam als IKEA meedoet aan een transactie via de Ethereum-blockchain is goed nieuws voor wat betreft de adoptie van blockchain-technologie. Daarnaast is het een stap in de richting van “de digitalisering van de financiële supply chain,” aldus Valfells van Monerium.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan. Wil je weten wat hij verwacht van de lange termijn? lees dan hier verder!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.443,69 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.443,69 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...