Kevin Schijven Kevin Schijven
05/12/2018 15:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/12/2018 15:55

Crypto-investeerder Jim Breyer: “We zitten dicht bij een nucleaire winter met cryptocurrency”

Nieuws
cryptocurrency_investeerder_jim_breyer_we_zitten_dicht_bij_een_nucleaire_winter_met_cryptocurrency

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Crypto-winter; een term die de laatste tijd steeds vaker opduikt in de crypto-wereld. Men heeft het dan over de huidige dip in de koersen van cryptocurrencies. Bitcoin (BTC) daalde de afgelopen weken met bijna 40% van ongeveer $6.300 naar het huidige (volatiele) niveau van ongeveer $3.900. Andere cryptocurrencies hebben een dergelijke daling meegemaakt en de totale marktkapitalisatie is tevens 40% gezakt van zo’n $210 miljard naar $125 miljard.
Crypto-investeerder en miljardair Jim Breyer heeft het in een interview tijdens de Global Tech Forum in Guangzhou, China, zelfs over een nucleaire winter:

We zitten nu dicht bij een nucleaire winter met cryptocurrency.

Toch is Jim Breyer positief over de crypto-markt. De miljardair, die geïnvesteerd heeft in VeChain, Circle en Ethereum, geeft aan dat de huidige situatie onvermijdelijk is en dat de markt in cycli werkt:

Deze cycli blijven ongeveer elk decennium voorkomen.

Volgens Breyer is blockchain-technologie al te ver ontwikkeld en zijn de beloftes van de technologie te groot om nog plotseling te verdwijnen vanwege een bear markt. De investeerder is ervan overtuigd dat de adoptiegraad hoog genoeg is en dat een rebound in de markt vrijwel zeker is.

Zoveel van de allerbeste computerwetenschappers, PhD studenten in ‘deep-learning’ en postdocs werken aan blockchain-technologie omdat ze veel interesse hebben in wat blockchain kan betekenen. Je wilt niet wedden tegen de allerbeste en slimste van de wereld.

Aldus Breyer. De crypto-winter lijkt in elk geval gearriveerd te zijn. Veel experts hadden een rally verwacht tegen het einde van het jaar. De goedkeuring van een Bitcoin-ETF door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) alsmede de lancering van Bitcoin futures op Bakkt, de cryptocurrency-exchange van de New York Stock Exchange (NYSE) werden gezien als de voornaamste redenen voor een eindejaarsrally. De ETF en de futures zijn alleen beide uitgesteld naar begin 2019. Onlangs kondigde Nasdaq ook aan begin 2019 Bitcoin futures te zullen lanceren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie